Devid Ilievski

"Sinds augustus 2015 ben ik werkzaam als docent op de FHJ. Mijn terugkeer op deze opleiding voelt voor mij alsof ik thuis ben gekeerd na een lange reis. Ik heb hier zelf gestudeerd van 1998 tot 2003 en koester nog altijd warme herinneringen aan mijn studententijd. Met name de informele sfeer in een leerzame en op studentgerichte onderwijssetting bevalt mij enorm. Dat waardeerde ik als student, en nu ook als docent.

Het meest bijzondere aan dit werk is de interactie met studenten. Het docentschap houdt je niet alleen jong, maar ook scherp. En met name in de journalistiek is dat laatste van belang vanwege een steeds sneller veranderend medialandschap. Veel jongeren ontvangen bijvoorbeeld hun nieuws (alleen nog) via social media. Voor mij betekent dat niet het begin van het einde voor het vakgebied, maar levert dat juist nieuwe uitdagingen op om het beroep te heruitvinden. Hoe zorg je er bijvoorbeeld als journalist voor dat je verhaal eveneens van waarde is voor een jong publiek? Innovaties spelen hierin vaak een belangrijke rol maar dan gaat het uiteraard nog wel altijd om de inhoud en niet om de vorm.

Het is mooi om te zien dat de FHJ hier al jaren flink op in heeft gezet en ik sta er eerlijk gezegd enigszins versteld van wat sommige (zelfs tweedejaars) studenten op het innovatieve vlak reeds aan vaardigheden bezitten. Mijn doel is om de kennis en vaardigheden van nieuwe vertelvormen bij de studenten nog verder te vergroten. En ik weet zeker dat ik daarin veel plezier ga beleven."

Devid Ilievski

docent

Sfeerafbeelding Fontys