Stageplaatsen

Stages bij Fontys Hogeschool Journalistiek

Tijdens de studie gaan studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek twee keer op stage: in het tweede jaar (stage 1) en in het vierde jaar (stage 2). De stageperiodes duren drie maanden ( m.u.v stage 1 deeltijd ) en beginnen rond 1 september, 1 december, 1 maart en 1 juni van ieder studiejaar. De studenten kiezen zelf voor een stageplaats; mochten zij geïnteresseerd zijn, dan zullen zij zich vanzelf bij u melden. Ongeveer 4-6 maanden voor aanvang van de stage beginnen zij met solliciteren. Wij streven ernaar dat elke student uiterlijk twee werkweken voor aanvang van de periode een stageplaats gevonden heeft. Vanuit de opleiding krijgt de stagiair een docentbegeleider toegewezen. Hij of zij bewaakt het proces van de stage en is de contactpersoon gedurende de stage.

Waar moet een stageplaats aan voldoen?

De volgende eisen stellen wij aan een stageplaats:

  1. Er werken één of meer ervaren journalisten die stagiairs het vak kunnen leren
  2. Er is een praktijkbegeleider aangewezen voor de begeleiding
  3. De stagiair krijgt de kans om werkzaamheden te verrichten waarin hij kan aantonen zijn journalistieke competenties te beheersen
  4. Gedurende de stageperiode is er voldoende en afwisselend journalistiek werk voor de stagiair
  5. De stageverlener biedt de student de ruimte ( in termen van tijd en faciliteit) om het journalistieke proces van het medium te doorgronden
  6. De stagiair krijgt een bepaalde vergoeding
  7. Diversiteit van genres

Aanmelden stageplaatsen

Heeft u een stageplaats? Meld deze dan aan via het aanvraagformulier. Voldoet de plek aan de eisen dan zal uw vacature op de stagevacaturebank geplaatst worden.

Voor het eerst een stagiair van de FHJ?

Is het de eerste keer dan u een stagiair van de FHJ zoekt en kunt u voldoen aan bovengenoemde eisen, dan zal de stageplaats ter goedkeuring worden voorgelegd aan een van de vakdocenten. Zodra deze plek is goedgekeurd ontvangt u een mail van het stagebureau en wordt uw vacature op de stagevacaturebank geplaatst. Ook komt de naam van uw bedrijf op de lijst van goedgekeurde bedrijven. Dit alles wordt gepubliceerd op de interne portal en is zo zichtbaar is voor alle studenten van de FHJ.

Stagebureau

T: 08850 85507
E: stagebureaufhj@fontys.nl