Regionaal bestuurlijk overleg POS regio Eindhoven

Interactieve lezing en (panel)gesprek -

Woensdag 13 oktober 2021

Interactieve lezing en (panel) gesprek onder leiding van Daan Quakernaat: "Ga kathedralen bouwen" is een verhaal over de angst en passie. Over de angst om controle te verliezen. Over passie die nodig is om iets tot stand te brengen. Met controle is niets mis. Maar teveel controle leidt tot angst voor risico en gebrek aan passie die nodig is voor verandering, innovatie en groei. We zijn terecht gekomen in een wereld van managers, planning, proces en bureaucratie. Een wereld waarin we geen fouten mogen maken. Waarin we alles van te voren willen vastleggen en regelen. Echter, we moeten transities vormgeven. We moeten aan de slag met nieuwe ideeën. Bij uitstek zaken die zich niet lenen voor planning en controle. Wat we nodig hebben is vertrouwen. Vertrouwen ontstaat als mensen gezamenlijk een reis aangaan. Een reis met successen maar ook tegenslagen, die je als groep overwint, waar je trots op kan zijn. Het is tijd om kathedralen te bouwen!

Tijdstip

Woensdag 13 oktober:

10.00-12.00 uur voor studenten, directeuren, basisschoolcoaches en opleidingscoaches

10.00 - 13.00 uur voor Bestuurders, POS beleidsmedewerkers en POS coördinatoren

Fontys Hogeschool Kind en Educatie Eindhoven

De Lismortel 25, aula

Inspireren, ervaren en uitwisselen

Voor wie

Bestuurders, POS beleidsmedewerkers, studenten, directeuren, basisschoolcoaches en opleidingscoaches.

Hoe ziet het programma eruit?

10.00 - 11.00 uur Lezing Daan Quakernaat
11.00 - 12.00 uur Interactief (panel)gesprek o.l.v. Daan Quakernaat
12.00 - 13.00 uur Werklunch (exclusief voor bestuurders, POS beleidsmedewerkers en POS coördinatoren)

Inschrijven kan tot en met 1 oktober via onderstaande button.