Foreas Alumni

Foreas Alumni is een netwerk van en voor oudstudenten van de opleiding Vastgoed & Makelaardij van de Fontys Hogescholen te Eindhoven. De alumnivereniging is in 2010 opgericht in nauwe samenwerking met Fontys. De vereniging heeft op dit moment ruim 150 leden die werkzaam zijn in de vastgoedbranche of een hieraan gerelateerde branche.

Het doel van de vereniging is enerzijds kennisdeling en anderzijds het ontmoeten van vakgenoten en daarmee het uitbreiden van het netwerk. In dat kader wordt ca. drie maal per jaar een activiteit georganiseerd met een actueel en interessant onderwerp gerelateerd aan de vastgoedbranche.

Een vereniging valt en staat met de bereidwilligheid van leden om iets te organiseren. Wil jij een activiteit organiseren of heb je interesse om het bestuur te ondersteunen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen.

Sfeerafbeelding Fontys

 • Bestuur
  Sfeerafbeelding Fontys

  Voorzitter

  Colin Heinze

  Sfeerafbeelding Fontys

  Secretaris

  Maud van Vlerken

  Sfeerafbeelding Fontys

  PR & Communicatie

  Pascale Kievit

  Sfeerafbeelding Fontys

  Penningmeester

  Waargenomen door Maud van Vlerken

  Sfeerafbeelding Fontys

  Activiteitencommissie

  Maud van Vlerken
  Bas Martens
  Pascale Kievit
  Britt Corbijn

  info@foreasalumni.nl
  Sfeerafbeelding Fontys

 • Activiteiten

  Foreas Alumni Nieuwjaarsborrel | Fifth NRE (9 januari 2020)

  Om het nieuwe jaar in te luiden organiseert Foreas Alumni op donderdag 9 januari 2020 een nieuwjaarsborrel bij een van de mooiste nieuwe horecagelegenheden van Eindhoven: Fifth NRE!

  Wanneer?

  9 januari 2020 - 18.00 - 21.00 uur

  Sfeerafbeelding Fontys

  Waar?

  Fifth NRE (NRE-terrein)

  Locatie: The Bar

  Gasfabriek 5

  5613 CP Eindhoven

  Navigatie: Nachtegaallaan 15 of Treurenburgstraat 57 (parkeren voor de deur)

  Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@foreasalumni.nl

  Graag tot dan! 

 • Eerdere activiteiten

  ASML EXPERIENCE | ASML Veldhoven (7 november 2019) Op donderdag 7 november 2019 heeft Foreas Alumni een bezoek gebracht aan ASML. Directeur Vastgoed, Teun Wartenbergh, gaf ons een kijkje achter de schermen bij ASML middels een tour door het Experience Center. Vervolgens werden we ook op het gebied van bouw en vastgoed volledig bijgepraat en werd zichtbaar welke invloed het bedrijf heeft op de Brainport Regio en de Nederlandse economie.

  Dit is ASML in één minuut

  Sfeerafbeelding Fontys

  BBQ | Stadsbrouwerij Eindhoven (20 juni 2019)

  Donderdag 20 juni 2019 vond de BBQ van Foreas Alumni plaats bij de Stadsbrouwerij in Eindhoven. Een terugkerende activiteit die met name draait om het onderhouden en uitbreiden van een ieders netwerk. 

  Als bestuur kijken we terug op een mooie avond. Graag bedanken we alle aanwezigen voor de komst.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Lidl Wijnproeverij | PROVADA (6 juni 2019)

  Op 6 juni 2019 vond de jaarlijkse Wijnproeverij van Lidl op de PROVADA plaats. Onder het genot van verschillende wijnen hebben onze leden kennis kunnen maken met andere leden van Jong Onroerend Goed netwerkclubs en alumniverenigingen. Foreas Alumni dankt Lidl Bouw & Vastgoed hartelijk voor de organisatie van deze Wijnproeverij!

  Sfeerafbeelding Fontys

  ANNEXUM ACADEMY | De supermarkt, meer dan een stenen winkel (21 mei 2019)

  Op 21 mei vond de Annexum Academy 2019 "De supermarkt, meer dan een stenen winkel" plaats. Als vriend van Foreas Alumni stelde Annexum 2 toegangskaarten beschikbaar voor haar leden. Als winnaars van de toegangskaarten mochten Roxanne Clemens en Saffira Schäeffer deze middag, namens Foreas Alumni, bijwonen.

  Graag bedanken we Annexum voor deze interessante middag!

  Meer weten? Bekijk hier de terugblik.

  Sfeerafbeelding Fontys

  INTERNATIONALE KNOOP XL | De Zwarte Doos, TU/e campus (11 april 2019)

  Donderdag 11 april gingen 50 vastgoedprofessionals van Foreas Alumni in gesprek met de Gemeente Eindhoven over de ongekende ontwikkeling die Eindhoven te wachten staat: Internationale Knoop XL. Jos Roijmans (Programmamanager Spoorzone) en Rolf Simons (verantwoordelijk voor de communicatie in het gebiedsontwikkelprogramma Spoorzone) namen ons mee in de ambitie voor de stedelijke verdichting van dit gebied. Waar nu nog geen 200 mensen wonen, zal een plek worden voor wonen, werken, ontmoeten, reizen en verblijven. Ongekend wat de stad te wachten staat aan ontwikkelingen!

  Sfeerafbeelding Fontys

  EMMA DISTRICT | Philips Museum & Restaurant EMMA (27 september 2018)

  Tijdens de najaarsactiviteit kreeg Foreas Alumni het verhaal achter EMMA DISTRICT te horen. Een gebied dat zich duidelijk heeft weten te onderscheiden ten opzichte van de Eindhovense binnenstad. De avond startte in het Philips Museum waar onze gastsprekers Corné Kolsteren (Kolsteren Bedrijfshuisvesting), Steven Griffioen (Colliers International) en Emma Briggs (Gemeente Eindhoven) ons tijdens een interessante presentatie meer vertelden over het belang van goede onderlinge samenwerking. Vervolgens zijn we meegenomen door het Philips Museum met een leerzaam verhaal over het ontstaan van Philips, Eindhoven en het productieproces van de bekende gloeilampen. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel bij Restaurant EMMA.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Zomer BBQ | Beachclub Sunrise – The View (21 juni 2018)

  Dit jaar vond de zomer BBQ plaats aan de andere kant van het water bij Aquabest. Vanaf hier hadden we een prachtig uitzicht en konden we onder het genot van een hapje en een drankje weer uitgebreid bijpraten

  Sfeerafbeelding Fontys

  Wijnproeverij Lidl Nederland | PROVADA (7 juni 2018)

  Op 7 juni 2018 vond dé jaarlijkse Lidl Wijnproeverij plaats op de PROVADA. Wijninkopers Peter Aerts en Mariska van Velzen van Lidl Nederland vertelden over de herkomst van de wijnen terwijl leden van JOG en Alumniverenigingen de wijnen kunnen proeven en nader met elkaar kennismaakten.

  Sfeerafbeelding Fontys

  The Complete Connected Community| The Student Hotel (28 september 2017)

  Op 28 september was Foreas Alumni te gast bij The Student Hotel in Eindhoven. Nadat we Eindhoven vanaf een fantastische hoogte hebben bekeken, nam Leonie Stevens ons mee in het mooie concept: The Complete Connected Community. Een rondleiding door het hotel zorgde ervoor dat we een goed beeld kregen bij de vele mogelijkheden die deze plek biedt. We sloten de avond af met een borrel in The Pool; ook al zo'n fijne plek! Graag bedanken we Leonie Stevens voor het delen van haar enthousiasme en deze geweldige avond!

  Sfeerafbeelding Fontys

  Zomer BBQ | Beachclub Sunrise (30 juni 2017)

  Donderdag 29 juni werd de jaarlijkse zomer BBQ van Foreas Alumni georganiseerd. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er weer volop in een informele setting bijgepraat. Zelfs de weergoden waren ons deze avond gunstig gezind. We kijken terug op een geslaagde avond en willen iedereen graag bedanken voor de komst!

  Sfeerafbeelding Fontys

  Wijnproeverij Lidl Nederland | PROVADA (1 juni 2017)

  Voor het tweede jaar op rij is Foreas Alumni uitgenodigd door Lidl. De wijnproeverij was druk bezocht en erg gezellig. Naast Foreas Alumni waren ook Fresh Professionals, Boss Alumni en Encore Alumni aanwezig. Wij danken alle leden die aanwezig zijn geweest en uiteraard Lidl voor het uitnodigen van onze Alumni vereniging.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Eindhovense gebiedsontwikkeling, historie in de maak? | Strijp-T i.sm. GEVA Vastgoed (28 maart 2017)


  Dinsdag 28 maart was Foreas Alumni te gast in het TQ-gebouw op Strijp-T in Eindhoven. Boudie Hoogedeure van GEVA Vastgoed nam ons tijdens een interactieve wandeling mee in de herontwikkeling van het gebouw en omgeving. Na in groepjes te hebben gediscussieerd over diverse vraagstukken, kon er geborreld worden op een bijzondere plek met een nog specialer uitzicht!

  Sfeerafbeelding Fontys

  Revolutie is mogelijk op de woningmarkt | Nezzt, De Meeuw (20 oktober 2016)
  Foreas Alumni werd uitgedaagd door De Meeuw in Oirschot. Na ontvangst met een drankje en een Brabants worstenbroodje, werd het prijswinnend concept “Nezzt” toegelicht door Bastiaan de Haan. Hierop volgde een stevige inhoudelijke discussie tussen vier groepen en De Meeuw.
  Sfeerafbeelding Fontys
  Zomer BBQ | Beachclub Sunrise (30 juni 2016)
  Op 30 juni was het weer zover: de jaarlijkse Foreas Alumni Zomer BBQ. Voor de zesde keer waren we te gast op Aquabest bij Beachclub Sunrise. Het zonnetje liet het dit jaar afweten, maar dat maakte het geen minder geslaagde avond. Er werd lekker gegeten en gedronken, goed genetwerkt en informeel bijgepraat. Wij vonden het een geslaagde avond en bedanken iedereen voor de komst!
  Sfeerafbeelding Fontys

  Wijnproeverij Lidl Nederland | PROVADA (9 juni 2016)

  Het was weer druk op de stand van Lidl op de Provada tijdens de wijnproeverij! Leden van Foreas Alumni, maar ook Fresh Professionals, Boss Alumni en Encore Alumni waren aanwezig. De reacties over zowel de activiteit als de wijnen waren zeer lovend. Wij danken alle leden die aanwezig zijn geweest en uiteraard Lidl voor het uitnodigen van onze alumnivereniging.

  Sfeerafbeelding Fontys

 •   Activiteiten 2015

  Herontwikkeling Spoorzone | Gemeente Eindhoven (2 april 2015)
  De spoorzone omvat het gebied vanaf het station tot en met Strijp-R. Tijdens deze activiteit is voornamelijk ingezoomd op het gebied rondom het station. Door enkele stakeholders is de toekomstvisie van de stationslocatie toegelicht. Daarnaast zijn enkele mogelijke invullingen aan de visie besproken met de leden van Foreas Alumni. Vanwege de diversiteit en omvang van alle ontwikkelingen had ieder lid van Foreas Alumni wel een mening die veelvuldig is bediscussieerd tijdens de borrel na de presentaties.

  Sfeerafbeelding Fontys
  Zomer BBQ | Beachclub Sunrise (18 juni 2015)
  Traditiegetrouw heeft de jaarlijkse zomerbarbecue plaatsgevonden bij Beachclub Sunrise. Met vele leden en heerlijk weer kijken we terug op deze geslaagde avond!

  Sfeerafbeelding Fontys
  Renovatie Winkelcentrum Heuvel Eindhoven | CBRE (10 december 2015)
  Beheerder en eigenaar CBRE heeft tijdens deze bijeenkomst een nieuwe en frisse blik gepresenteerd voor het grootste winkelcentrum van de Eindhovense binnenstad. De noodzaak voor renovatie is uitgebreid besproken en daarnaast is de visie van CBRE toegelicht.
  Sfeerafbeelding Fontys

 •   Activiteiten 2014

  Ervaar de nieuwe energie van oude industrie | Gemeente Eindhoven & Okko Project (27 maart 2014)
  Bij deze activiteit hebben Marianne Willemsen (projectleider NRE-terrein gemeente Eindhoven) en Hein van Stiphout (initiatiefnemer van Fifth NRE en oprichter/directeur van Okko Project) hun visie en plannen gepresenteerd. Vanwege de locatie, de historie en de diversiteit lijken de mogelijkheden onuitputtelijk!

  Sfeerafbeelding Fontys

  Zomer BBQ | Beachclub Sunrise (12 juni 2014)
  Ook deze editie van de jaarlijkse Foreas Alumni Zomer BBQ was geslaagd. Veel leden waren enthousiast en het deed ons deugd dat wij weer nieuwe leden hebben mogen verwelkomen!

  Sfeerafbeelding Fontys

  Foreas Alumni draait door: Organische gebiedsontwikkeling Stratumseind! (20 november 2014)
  De activiteit heeft plaatsgevonden bij de vernieuwde Rechtbank op het Stratumseind. Vrijwel iedereen die aanwezig was heeft baat (gehad) bij de ontwikkeling van Stratumseind en heeft daarom ook een mening over de toekomst van dit gebied. Dit bleek tevens uit de discussie die ontstond tussen de sprekers en leden van Foreas Alumni.

  Sfeerafbeelding Fontys

 •   Activiteiten 2013
  Wonen in de toekomst | 3W real estate (11 april 2013)
  In de torenkamer van het Klokgebouw op Strijp-S hebben Robèrt Dackus (3W New Development en Vastgoed 3.0) en Cees-Jan Pen (Platform 31 en lector Retail Innovation Platform) hun inspirerende visie gedeeld omtrent de woningmarkt. De sprekers hebben onze leden tijdens de presentaties kunnen enthousiasmeren en kunnen stimuleren tot nieuwe inzichten.

  Sfeerafbeelding Fontys
  Zomer BBQ | Beachclub Sunrise (20 juni 2013)
  Stralend in de zon met een voortreffelijke barbecue en een lekker drankje is de zomer goed ingeluid! 
  Sfeerafbeelding Fontys
  Stef Blok meets Foreas & Pecunia Alumni (4 november 2013)
  Iedereen zal het erover eens zijn dat de collegetour met minister Stef Blok meer dan geslaagd is! Vanuit het publiek werden vele vragen gesteld en gedurende het debat kwamen gevoelige onderwerpen aan bod.
  Sfeerafbeelding Fontys

 • Vrienden van Foreas Alumni

  Foreas Alumni heeft ten doel oud studenten van de opleiding Vastgoed & Makelaardij (Fontys Hogescholen, Eindhoven) aan de vereniging te binden. Onze vereniging stelt vastgoedprofessionals in staat om zich op persoonlijke titel aan te sluiten bij een breed gedragen netwerk.

  Via een vriendenconstructie kunnen wij onze activiteiten verbreden en de kwaliteit verhogen. Als vastgoedonderneming kun je je daarbij op meerdere momenten profileren bij onze ambitieuze leden.

  Als vriend van de vereniging mag het volgende worden verwacht:

  • Vermelding van bedrijfsnaam en logo op de website en Facebookpagina van de vereniging alsmede tijdens de bijeenkomsten zelf;
  • Plaatsen van vacatures op de Facebookpagina en het LinkedIn account van de vereniging;
  • Nauwe samenwerking met de Hogeschool en een hoge betrokkenheid;
  • Mogelijkheid tot het (mede)organiseren van bijeenkomsten/bedrijfsbezoeken.

  Bij interesse of vragen kun je contact opnemen via deze website of rechtstreeks met Jan Bosmans.

  Vriend worden van Foreas?

  06-53 51 19 17
  j.bosmans@fontys.nl

  Sfeerafbeelding Fontys

  Sfeerafbeelding Fontys

  Sfeerafbeelding Fontys
 • Contact - Social media