Hoe ziet de week eruit?

De planning zoals hieronder staat geschreven kan van jaar tot jaar op punten variëren

Zaterdagavond

Aankomst bij het hotel, en gauw genoeg je bed opzoeken. Je hebt je energie deze week hard nodig!!

Zondag

Overdag de omgeving verkennen en elkaar wat beter leren kennen met een gezamenlijke lunch met de hele Fontys Verpleegkunde groep in een wei op de Alpe. Zondagavond is de opening van de Alpe d’HuZes week in het Palais des Sports.

Het Palais des Sports is hét centrale punt van deze week. Hier is eigenlijk alles te doen. De receptie zit hier, de balie voor het aanmelden van vrijwilligers, het ‘’Alpe d’HuZes café’’, de Alpe d’HuZes winkel, enz.

Maandag & dinsdag

Iedereen wordt ingedeeld voor vrijwilligerswerk, de tijden en plaatsen zijn voor iedereen anders. Op maandagavond hadden we onze eigen bezinningsavond in ons hotel.

Woensdag

Ook deze dag word je ingezet als vrijwilliger. Maar bovenal is dit de dag van de Alpe d’HuZus. Deze dag stond in het teken van de mensen die de berg maar 1 keer willen fietsen of lopen. 's Avonds is er een bezinningsavond in het Palais des Sports. Enkele kankerpatiënten doen hier hun verhaal, en vertellen hoe ze in het leven staan.

Donderdag

De dag van de Alpe D’Huzes!! De meeste wekkers gaan rond 03.30 uur af. Een aantal studenten staat vandaag bij de kinderopvang in het Palais des Sports. Dat is zeker nodig, want veel ouders van de kinderen fietsen zelf mee. Samen met een paar kinderen kun je dan naar de finish gaan kijken, zodat zij ook wat meekrijgen van de dag. Omstreeks 20.00 uur komen de laatste fietsers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag van Alpe D’HuZes bekendgemaakt.

Vrijdag

Vrijdag is het opruimdag. ’s Avonds is er een eindfeest in een grote tent voor het Palais des Sports. Alle vrijwilligers en deelnemers zijn dan welkom, en het is altijd hartstikke gezellig! Het is net één grote Alpe d’HuZes familie!

Zaterdag

Vertrek naar Nederland en we kijken al uit naar volgend jaar want zo’n Alpe D’HuZes sfeer vind je nergens anders, dan deze week op deze berg!!

Meer informatie, vragen of opgeven voor deelname kan!
Stuur een mail naar fhmg-alpedhuzes@fontys.nl

Lunchen op een alpenwei Lunchen op een alpenwei Palais des Sports Palais des Sports Alpe d'HuZus Alpe d'HuZus Sfeerafbeelding Fontys