Impressies 2015

31 Mei 2015

Nadat iedereen gisteren na een zware reis vroeg z'n bed ingedoken is, hebben we vandaag gezellig gepicknickt om kennis met elkaar te maken!
Na de picknick hebben we genoten van het mooie weer! En zijn we flink verbrand... Ook hebben we instructies gehad voor de grote dag donderdag. Morgenvroeg begint het echte werk, maar eerst vanavond nog een feestje voor alle vrijwilligers!


2 juni 2015

Goede avond vanuit het zonnige Frankrijk!! Vandaag dag 4 alweer, iedereen is ook vandaag al vroeg bezig met z'n taken. Wij zorgen bijvoorbeeld voor veiligheid instructies, maar ook voor de verkoop van kaarsen. Echt waar, onze zusters zijn overal inzetbaar ze ruimen zelfs poep van zo'n 1000 geiten op!!

Wat hangt hier een sfeer. Bijzijn is meemaken want het is niet uit te leggen hoe dit voelt. Een grote familie! Iedereen met z'n eigen verhaal.
Er wordt gelachen, maar er vloeien zeker ook heel veel tranen. Vooral gisteren tijdens onze eigen bezinningsavond. Wat was dat bijzonder en emotioneel!!
Vandaag zijn veel mensen de Alpe d'huez opgelopen. Zelf ervaren hoe zwaar het is! Vanmiddag zijn we op de NCRV geweest en hebben we Fontys op de kaart gezet!
Morgen is de Alpe duZus dag. Vrijwilligers en familie kunnen dan de berg op! Tijd om met de muziek installatie in onze bocht te gaan staan en mensen aan te moedigen!!


4 juni 2015

Om 2.30u stonden onze wekkertjes en om 3.00u zijn de eerste studenten vertrokken richting de bocht.
Wat een prachtig gezicht, al die dalende fietsers tussen de duizenden kaarsen.
Heel de dag hebben we in onze paarse Fontysbocht, bocht 4, gestaan. Hier werden alle deelnemers met een warm verpleegkundig hart opgepept en voorzien van liefde, een natje en droogje. DJ Stenk (Stan&Henk) verzorgde de muziek en Snollebolleke is plat gedraaid. Onze handen doen pijn van het klappen!!
Naast dat we in onze bocht gestaan hebben, zijn we ook actief geweest in de kinderopvang, de catering, de medische dienst en bij het uitdelen van sponzen! Want wat was het warm.
Verder zijn we ook geïnterviewd door L1 en ook gespot op Hart van Nederland!

Vandaag was eindelijk de dag aangebroken waar wij samen met de vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers naar toe hebben geleefd! In bocht 4 schreeuwde, joelde en duwde we de zwetende deelnemers naar boven. In deze hitte de berg beklimmen, respect voor alle deelnemers! Nog een kippenvel momentje na het bekendmaking van het eindresultaat van 15 miljoen euro!


Wat bezielt ze?

Wat bezielt 5000 mensen om zes keer een berg op te fietsen die zelfs voor Tour du France rijders een vijand is? Wij mochten dit de afgelopen dagen ontdekken. Tijdens de vele vrijwilligers activiteiten die wij als verpleegkunde studenten hebben uitgevoerd werkte we samen met alles en iedereen hier op de alpe d'Huez naar één doel: de Alpe d'HuZes, zes keer de berg bedwingen, op donderdag 4 juni. Iedereen die de berg op ging, deed dit met iemand op de bagagedrager. Een geliefde die getroffen is door de ellendige ziekte kanker. Met eigen ogen hebben we gezien dat deze kracht mensen drijft tot dingen waar ze zichzelf niet toe in staat achten. Met de totale opbrengst van meer dan 15 miljoen zijn wij allemaal super trots op iedereen hier. Een rollercoaster aan emoties, maar één ding is zeker: dichter bij de hemel komen we niet.

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys