Rob Selen – Leraar Pedagogiek

De keuze voor de studie Pedagogiek heb ik gemaakt omdat het mij altijd heeft aangetrokken om mensen te helpen. Ik denk altijd dat ik met een klein beetje hulp veel kan betekenen voor anderen. Met de opleiding wilde ik meer inzicht krijgen in de verschillende denkwerelden van jongeren en hun omgeving. Nu werk ik al vele jaren als docent bij Leeuwenborgh Opleidingen.

Mijn ambitie is om een docent te zijn die er echt is voor zijn leerlingen. Leerlingen moeten namelijk op je kunnen rekenen, in goede maar zeker ook in mindere periodes. De menselijke aanpak heb ik geleerd van de docenten bij Pedagogiek. Ze keken echt naar het individu en ik had het gevoel dat ze me als persoon kenden. Dat gevoel wil ik mijn leerlingen ook meegeven.

Om diverse redenen heb ik de opleiding Pedagogiek heel positief ervaren. De grote afwisseling aan vakken in het curriculum, het zelf samenstellen van een gedeelte van je opleiding door de keuzearrangementen en minor, de goede balans tussen theorie en praktijk en vooral het denken in mogelijkheden. Dat pas ik dagelijks toe in mijn werk; ik kijk naar de mogelijkheden van de leerling en het systeem. Als stagiair bij Leeuwenborgh heb ik destijds een heel nieuw onderdeel ontwikkeld in het curriculum. Deze nieuwe activiteit wordt tot op heden nog ieder jaar gebruikt binnen de afdeling waar ik heb stage gelopen. Dit vind ik natuurlijk mooi om te zien.

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om naast mijn fulltime baan ook nog de master SEN in deeltijd te volgen. Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen en steeds beter te worden in mijn vak.

Sfeerafbeelding Fontys