Lector

Sfeerafbeelding Fontys

Vanaf 1 juli 2018 is dr. Paul Mutsaers aangesteld als lector bij Fontys Hogeschool Pedagogiek. Hij gaat het lectoraat ‘Diversiteit en (ortho)pedagogisch handelen‘ vormgeven.

Paul is cultureel antropoloog en gespecialiseerd in onderzoek naar jongeren en diversiteit. De afgelopen tien jaar is hij als docent en onderzoeker verbonden geweest aan de Politieacademie en het Departement Cultuurstudies van Tilburg University, waar hij in 2015 promoveerde. Tevens is hij als extern onderzoeker geaffilieerd aan Oxford University en lid van de onderzoeksnetwerken Anthropoliteia (Verenigde Staten) en Urban Border Work (Europa). Hij is betrokken geweest bij de uitvoering en begeleiding van vele onderzoekprojecten met thema’s zoals de talige superdiversiteit van jongeren op middelbare scholen, de hospitalisering van (met name) jongeren in azc’s, etnische diversiteit op de hogeschool en de verhouding tussen politie en migrantenjongeren.

Paul zal de komende tijd het onderzoeksprogramma voor het lectoraat 'Diversiteit en (ortho)pedagogisch handelen' verder gaan vormgeven.