Judith Rijnbende

Ik ben Judith Rijnbende. Tijdens mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen heb ik mij gespecialiseerd in sociale vraagstukken gericht op diversiteit en de positie van jeugd. Ik heb een jaar of 10 als Jeugdbeschermer gewerkt in “probleemwijken” als: Schilderswijk en Overvecht. In mijn contact met de jongeren en hun ouders probeerde ik oog te hebben voor wie zij waren, wat hun levensverhaal was en zo kreeg ik inzicht in de complexe issues waar zij mee worstelde. In die tijd heb ik me het werken binnen drang en dwang eigen gemaakt. Mijn interesse en enthousiasme hebben mij gemotiveerd om verdieping te zoeken op het gebied van jeugdzorg.

Mijn kracht ligt in mijn betrokkenheid en gedrevenheid. Vanuit die kracht creëer en onderhoud ik netwerken. Door mijn werkervaring spreek ik zowel de taal van de jongeren als de taal van de academici, hiermee wil ik een brug slaan tussen deze twee werelden.

Sinds kort ben ik als docent-onderzoeker verbonden aan het project Raak: ‘Vechtende jongeren’. Samen met jongerenwerk, de kickboksschool en studenten Pedagogiek zijn we van start gegaan in wijk West. Ik zal me bezighouden met praktijkgericht onderzoek met als doel om samen met een multidisciplinair team op zoek te gaan naar passende interventies voor risico jongeren. De vechtsport speelt hier een cruciale rol.

Sfeerafbeelding Fontys