Smart Youth Work on The road (TEC)

Dit project is mogelijk gemaakt door een startimpuls in het kader van Fontys TEC for Society , binnen het onderzoeksthema Smart Society. In Eindhovense wijken worden jongeren gescout die geen startkwalificatie hebben en een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Op straat (of andere vindplaatsen waar zij verblijven) worden zij verleid om op zoek te gaan naar alternatieve mogelijkheden voor maatschappelijke participatie. Vanuit een voormalige BAM-bus wordt een nieuw type talentgericht jongerenwerk ontworpen, onder de werktitel BAT: Bouwen Aan Talent. Het onderzoek naar de pedagogische en maatschappelijke rendement ervan wordt ontworpen en uitgevoerd in samenwerking met jeugdprofessionals van Dynamo Jeugdwerk, designers van Studio Pim Bens en studenten en docenten van Fontys Hogeschool Pedagogiek.

Projectstatus: Lopend
Personen:
Yolanda Brouns

Consortiumpartners: Nancy van Loon (Lumens – Dynamo Jeugdwerk), Roseliek van Geel (Gemeente Eindhoven), Dana Feringa (Lectoraat Sociale Veerkracht, Fontys Hogeschool Sociale Studies).