De impact van Covid-19 op armoede-en schuldenproblematiek

Door de uitbraak van corona is de economie in een duikvlucht terecht gekomen. Er leeft een brede verwachting dat de armoede en schuldenproblematiek in Nederland gaat toenemen. Dit is een zorgelijke ontwikkeling die niet alleen ingrijpt op de huishoud financiƫn. In de afgelopen jaren is er veel kennis beschikbaar gekomen over de impact van geldzorgen op gedrag. Wie leeft in aanhoudende geldstress gaat vaak meer bij de dag leven en heeft vaak meer moeite om emoties en verlangens te reguleren. In dit Society College gaat Nadja Jungmann in op de vooruitzichten en wat dat vraagt van de ondersteuning in het sociaal domein.

Spreker: Dr. Nadja Jungmann (lector schulden en incasso aan de Hogeschool Utrecht).

Vraag hier de handout aan.