Welbevinden en het coronavirus: kinderen en jongeren hebben 'agency' nodig

Kinderen en jongeren krijgen in deze bijzondere tijd heel wat over zich heen. Waar ouderen het meest kwetsbaar zijn voor het virus, worden jonge mensen het meest geraakt door de maatregelen en het beleid. Dat geldt zeker voor kinderen en jongeren die sowieso al een minder sterke uitgangspositie in het leven hebben. Hoe gaan we voorkomen dat deze situatie leidt tot pessimisme, onverschilligheid, angsten, depressies, agressie, criminaliteit of radicalisering? Micha de Winter zal op donderdag 26 november laten zien dat de sleutel voor een belangrijk deel ligt bij de mate van 'agency' die jonge mensen in deze crisis kunnen ontwikkelen. Agency is "het vermogen van kinderen om doelbewust te handelen, voor zichzelf te spreken en actief na te denken over hun sociale wereld, om zo hun leven en dat van anderen vorm te geven". In hoeverre kunnen we er - juist in een crisistijd waarin beleid vooral top-down op ons afkomt - in slagen om kinderen en jongeren actief te betrekken bij maatregelen en beleid die hun leven nu en in de nabije toekomst sterk beïnvloeden?

Spreker
Prof. dr. Micha de Winter, emeritus hoogleraar maatschappelijke opvoedingsvraagstukken

Donderdag 26 november 2020
19:45 - 20:00 inloop
20:00 - 21:00 inhoudelijk programma

Online, via Microsoft Teams.
Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar het Society College.

vraag hier de hand-out aan >>