Visie op het beroep Social Work (2016-2019)

Informatie over project

DoelAls opleiding aansluiten bij de internationale debatten rondom Social Work en actuele vraagstukken in de uitvoeringspraktijk om zo actueel te blijven en richting te hebben in (inhoudelijke) keuzes voor het curriculum ten behoeve van een waardevol getuigschrift.
LooptijdVanaf 2019
Betrokken onderzoekersDr. Dana Feringa, Drs. Hanneke Claassens, Drs. Rachel van Tellingen, en Curriculumcommissie FHSS
SamenwerkingspartnersDiverse werkveldpartners binnen en buiten het sociaal domein (welzijns- en zorgaanbieders, overheden, onderwijsinstellingen, kennisinstellingen, MBK) en medewerkers van FHSS die aanwezig zijn geweest bij studiemiddagen FHSS rondom thema onderwijs.
OmschrijvingDe visie van FHSS op het beroep Social Work is een leidraad voor onderwijskundige, didactische en inhoudelijke keuzes in het curriculum van FHSS. Via een aantal stappen wordt vanuit ‘het waarom’ (internationale definitie van Social Work met een prominente rol voor de rechten van de mens), naar context van de sociaal werker (maatschappelijke vraagstukken en regionale factoren), naar de ‘hoe’ en het profiel van de sociaal werker (eindkwalificaties en attitudeprofiel) toe geleidt. Dit helpt docenten en studenten om de transfer van de praktijk in het werkveld, naar de inhoud en (didactische) concepten in het onderwijs te maken.
ResultaatEen beleidsdocument dat leidraad is voor implementatie van onderwijsontwikkeling.