Social Work Future Proof


Samen werken aan een toekomstbestendige social worker!

Het sociaal domein is volop in beweging en technologie ontwikkelt zich razendsnel. Dáárom organiseert Fontys Hogeschool Sociale Studies samen met Lectoraat Sociale Veerkracht dit evenement: hét moment om samen te werken aan een toekomstbestendige social worker.

Burn-out klachten bij professionals in het sociaal domein

Hoe een verbetering van zelfzorg en teamzorg bij kan dragen aan vroegsignalering van burn-out klachten.
Gemodereerd door Evie Heinrichs-Segers in het kader van de master Healthy Ageing Professional.

Coping is altijd een interessante thematiek om te onderzoeken bij verschillende doelgroepen, of het nu gezinnen in armoede zijn, mensen met een psychiatrische problematiek, eenzame bewoners in de wijk of mantelzorgers.
Het is boeiend in kaart te brengen welk gedrag heeft geholpen om het vol te houden in een stressvolle situatie en welk gedrag daar misschien aan bijdraagt, maar niet gezond is om langere tijd vol te houden. Gedrag wat door schiet naar ongezondere coping en naar een overlevingsstrategie.
Ook de professional in het sociaal domein staat onder stress en maakt gebruik van coping gedrag. En hoewel coping gedrag de risico’s van stress en burn-out (gerelateerde klachten) tijdelijk kan afwenden, is het van belang dit gedrag in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te leren hanteren. Dit is echter niet alleen de verantwoordelijkheid van de individuele professional, maar ook van direct betrokkenen zoals netwerk, collega’s en de teamleiding. Kortom, dit vraagt naast zelfzorg ook teamzorg.

Op dinsdag 22 juni 16:00 - 17:30 gaan we in deze dialoogsessie met elkaar in gesprek over hoe we van zelfzorg naar teamzorg kunnen komen nadat we in vogelvlucht de belangrijkste inzichten uit recent onderzoek hebben gepresenteerd. 

Sfeerafbeelding Fontys

Contact met Malissa Dreessen

Heb je vragen? Je kunt me altijd bellen of mailen.

0638673839
m.dreessen@fontys.nl
Theodoor Fliednerstraat 2, Eindhoven


Dit was het programma van Social Work Future Proof 2019!

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys


Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys