Lesgeven is mijn passie!

Bij het lesgeven is het voor mij van belang dat ik weet HOE en later WAT studenten over het algemeen denken. Mijn lessen en trainingen moeten namelijk aansluiten bij de belevingswereld van de studenten zodat ze nieuwe leerstof makkelijker kunnen plaatsen. Dit noemen we het maken actieve leerverbindingen.

Ik maak zeer veel gebruik van mijn eigen ervaringen en breng deze over met de nodige luchtige humor. Lesgeven kan op die manier echt een feestje zijn. Bij mij staan ervaringen dan ook vaak centraal en de lesstof volgt vaak later. Ik stuur studenten graag op pad om iets te laten ervaren. Op die manier probeer ik een grotere behoefte naar kennis en vaardigheden aan te boren. Studenten vinden dit vaak een fijne manier van leren. “Je weet dan niet alleen waar je het voor doet maar je voelt dan ook waar je het voor doet!” heeft eens een student tegen me gezegd.

Gedreven met passie en vol energie lesgeven is wat ik het liefste doe en als je dan ook nog van studenten terugkrijgt dat het een van de waardevolste lessen waren dan is mijn doel behaald.

Eppo Schellekens, Docent Sociale Studies