Leven lang leren

Mijn ervaringen mogen delen met studenten en tegelijk mij laten inspireren door hun vragen en bijzondere kijk op zaken.

Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen om met veel enthousiasme te werken als docent binnen Fontys Sociale studies.

Lang geleden was ik zelf student aan de voorloper van deze studierichting en vanuit die tijd heb ik twee van mijn docenten nog op mijn netvlies: mensen die naast hun baan als docent, ook met 1 been in de praktijk stonden. Zij boden hun lesstof aan doorspekt met praktijkvoorbeelden en wisten vaak ook buiten de lesstof om veel smakelijke verhalen en concrete toepassingen vanuit het werkveld te vertellen.Dat was mijn inspiratie om náást mijn werk als hulpverlener in diverse situaties, ook als docent betrokken te zijn bij de opleiding en jonge mensen up-to-date mee voor te bereiden op het boeiende werk van Social Worker .

Ik heb het geluk dat ik meerdere vakken/ modules mag geven waarmee ik in mijn dagelijkse werk als zorg professional direct of indirect te maken heb, zodat ik naast de theoretische onderbouwing, ook steeds de link kan leggen naar de concrete praktijk. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat studenten zich realiseren hoe het voelt om hulp te vragen/ krijgen en is een vast onderdeel van mijn lessen: oefenen met verschillende werkvormen om dit eens zelf te ervaren.

De kritische vragen en belevingen van studenten over de lessen, de doelgroepen en de verschillende stage ervaringen, bieden mij daarnaast veel inspiratie om mee te nemen in de byzondere combi van mijn banen in zorg en onderwijs!