Studeren in Venlo

Laat je inspireren door een internationale stad vol innovatie en ideeën

Studeren in Venlo is studeren in het middelpunt van een bloeiende regio. Een regio die economisch bloeit, omdat het bijvoorbeeld het wereldwijde expertisecentrum voor duurzame cradle to cradle ontwikkelingen is. Een regio die het hele jaar door bruist vanwege de feesten en festivals die in Venlo gehouden worden.

Logistiek

Vanwege de ligging tussen Rotterdam/Antwerpen en het Ruhrgebied is Venlo een belangrijke doorvoerhaven van goederen over land, rail en water. Onze expertise in logistiek en onze ligging maken Venlo de logistieke hotspot van Nederland. De relatie tussen Venlo en de logistieke sector is ook de reden dat de Fontys vervoersacademie in Venlo staat. Venlo en logistiek zullen altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden blijven.

Ondernemers uit Venlo

Venlo is een stad vol ondernemers. Verschillende Venlonaren zijn in een garage begonnen met een nieuw idee. succes en hebben dit uit laten groeien tot een zeer succesvol bedrijf. Hai Berden is bijvoorbeeld in 25 jaar van een eigenaar van een klein bedrijfje, uitgegroeid tot eigenaar van een multinational (Seacon Logistics) en voorzitter van de voetbalclub VVV-Venlo.

De bedrijven in Venlo hebben hun succes te danken aan nieuwe ideeën. Om deze ideeen te verwezenlijken heeft Venlo een breed scala aan specialistische middelgrote bedrijven.
Bedrijven die goed zijn in het maken van mooie innovatieve dingen. Wist je bijvoorbeeld dat een Venloos bedrijf verantwoordelijk is voor het ontwerp en de uitvoering van het licht in het decor van televisie programma’s als Idols en theatherproducties als Tarzan the musical.

Floriade 2012

Venlo organiseerde in 2012 de Floriade. De Floriade is de wereldtuinbouwexpo die waaraan verschillende jaren voorbereiding vooraf ging. Met ruim 2 miljoen bezoekers heeft de Floriade Venlo op de kaart gezet als regio met een sterke agribusiness sector.

Verschillende culturen

Als je graag in contact wil komen met mensen van verschillende culturen dan is Venlo iets voor jou.
Venlo ligt tegen de Duitse grens en dicht bij de Belgische grens. Daarom hebben bedrijven in Venlo veel ervaring met zakendoen in het buitenland. Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat veel Venlose bedrijven verder de wereld in durven te kijken dan Duitsland en België. Veel Venlose bedrijven zijn wereldwijd actief. De communicatie binnen veel van deze bedrijven vindt dan ook plaats in het Engels.

Vastelaovend

Venlo is “ut stedje van lol en plezeer”, waar altijd wat te doen is. In de winter is Venlo in de ban van de vastelaovend. Venlonaren gaan drie of vier of vijf dagen carnaval vieren. Het hoogtepunt tijdens deze dagen is de vastelaoveszaterdag, de opening van de vastelaovend in Limburg vanuit de binnenstad van Venlo. Tijdens de vastelaovend is Venlo volledig ondergedompeld in feestvreugde, andere zaken verdwijnen dan een aantal dagen naar de achtergrond.

Levendige muziekscene

Mede dankzij de vastelaovend speelt muziek in Venlo een belangrijke rol. Binnen Limburg is Venlo altijd toonaangevend in de carnavalsmuziek die gespeeld wordt. Niet alleen tijdens de vastelaovend is Venlo een muziekstad, door het jaar heen zorgen verschillende actieve Venlose bandjes en artiesten voor een levendige muziekscene.

Festivals zijn ook onderdeel van de Venlose cultuur.
In Venlo vinden al jaren festivals plaats als het zomerparkfeest en het ZOKS-festival. Sinds 2009 heeft Venlo een groot festivalterrein beschikbaar gesteld voor grote festivals, zoals Stereo Sunday en Sneakerz. De ruime keus aan festivals in Venlo zorgen ervoor dat je je in Venlo nooit hoeft te vervelen.

Venlo als studentenstad

Vanwege de toename van het aantal studenten , is de website 'Venloverwelkomt' gelanceerd met daarop alle informatie rondom studeren in Venlo. Ook kunnen studenten terecht bij STIP in het centrum van Venlo. Hier kunnen vragen worden gesteld over accommodatie, studiefinanciering, stages en andere studiegerelateerde zaken.

De studenten die in Venlo wonen, kennen elkaar vrijwel allemaal. Omdat de lijntjes erg kort zijn worden de verschillende studentenaccommodaties in de stad regelmatig gebruikt voor huisfeesten. In studentensociëteit 'The Hub' worden vaak themafeesten georganiseerd, zoals een Balkan Party of 90's party. In het geval dat je liever gewoon op een avond naar de kroeg gaat dan kan dat ook. In kroegen als De Locomotief, Motown of ST1 zijn altijd wel studenten te vinden om een feestje mee te bouwen of een biertje mee te drinken.

Je kunt van die potentie gebruik maken door aan onze hogeschool te komen studeren. Laat je inspireren door wat allemaal mogelijk is in Venlo.