Speeddaten met afgestudeerden Technische Natuurkunde

Sfeerafbeelding Fontys

Leonard Verboom

Profiel

In 2013 ben ik begonnen met Technische Natuurkunde en ik heb gedurende de opleiding altijd geprobeerd om op duurzame thema's te focussen tijdens projecten en stages.Zo kwam ik bijvoorbeeld voor mijn stage terecht bij de TU/e, waar ik werkte aan een innovatieve slimme isolatie Voor mijn afstudeerstage werkte ik bij Philips in een team dat onderzoek deed naar een duurzame oplossing voor het tegengaan van biologische aangroei op scheepsrompen. Tijdens de opleiding kreeg ik steeds meer interesse in duurzaamheid en klimaatverandering en besloot ik om door te gaan met studeren. In 2018  begon ik met de master Climate Physics  aan de Universiteit Utrecht, waar ik alles leerde over klimaatsystemen en de natuurkunde hierachter. Uiteindelijk werkte ik tijdens de pandemie 10 maanden aan mijn scriptie bij het het internationale klimaat team van het Planbureau voor de Leefomgeving en begin dit jaar ben ik afgestudeerd.Ik werk nu een half jaar bij Witteveen+Bos als projectingenieur luchtkwaliteit en stikstof. Mijn dagelijks werk houdt onder andere in dat ik bij projecten (van containerterminals tot industriële waterstof-electrolysers) het effect op de lokale luchtkwaliteit en stikstofdepositie in natuurgebieden in kaart breng. Daarnaast ben ik ook aan het onderzoeken hoe we satellietdata van luchtkwaliteit kunnen toepassen voor onze projecten en ben ik actief bij werkgroepen voor inclusiviteit en het integreren van biodiversiteit in onze projecten. We zijn voor ons team ook op zoek naar stagiairs, afstudeerders en nieuwe werknemers, met name op het gebied van akoestische metingen en modellen. Mocht je daar interesse in hebben dan vertel ik daar ook graag meer over

Beschikbaar op:

Woensdag 14 december 12:00 - 12:30 uur
Donderdag 15 december 14:00 - 14:30 uur
Vrijdag 16 december 14:00 - 14:30 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Jef Kerkhofs

Profiel

Ik ben afgestudeerd in 2018 bij LBP|Sight waarbij ik mij bezig gehouden heb met trillingen en het maken van een model voor het voorspellen hiervan. Na mijn afstuderen ben ik aan het werk gegaan bij het ingenieursbureau Cauberg Huygen (eerst in Son, daarna Maastricht Airport). Hier heb ik vooral projecten gedaan op gebied van geluid en trillingen. Denk hierbij aan het voorkomen van overlast vanuit fabrieken of spoor, maar ook klachten van omwonenden van industriële gebieden, wegen of sportscholen.

Nu ben ik een aantal maanden werkzaam bij WSP. WSP is een internationaal ingenieursbureau. Hier hou ik mij ook bezig met geluid van industrie en geluid van wegen. Hierbij ligt een deel van de focus op het weren van het geluid zodat binnen een goed woon- en leefklimaat ontstaat.

Beschikbaar op:

Donderdag 15 december 14:00 - 14:30 uur
Donderdag 15 december 14:30 - 15:00 uur
Vrijdag 16 december 13:00 - 13:30 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Marleen Aaldering

Profiel

Altijd heb ik gedacht in de gezondheidszorg te gaan werken. Ik haal energie uit het vooruit helpen van anderen op welke manier dan ook. Hoe kom ik dan op technische natuurkunde terecht? In 2015 startte ik, Marleen Aaldering (23 jaar), bij de studie Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT). Dit leek mij de perfecte combinatie tussen menselijk contact, de zorg, en een sprankeltje techniek. Toch jeukte mijn handen naar meer natuurkunde, waardoor ik bij TN terecht kwam en in 2020 mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen. Tijdens het studeren bleek mijn interesse in de fotonica en moleculaire fysica te liggen, wat ik in mijn beide stages heb mogen beoefenen door te spelen met lasers aan The University of Sheffield en bij Philips Research. Ik twijfelde tussen doorstuderen of een baan zoeken. Bij de banenzoektocht kwam ik telkens weer de regel ‘Master denkniveau nodig’ tegen. Dus, ja, dan maar naar de TU/e, waar ik nu de ‘Nano, Quantum, and Photonics’ track doe met vrije keuzevakken van de Innovation Management faculteit om in de richting van product manager terecht te komen. In dit beroep hoop ik de schakel te kunnen worden tussen de techneuten en het bedrijfsleven.

Beschikbaar op:

Woensdag 14 december 12:30 - 13:00 uur
Woensdag 14 december 16:30 - 17:00 uur
Donderdag 15 december 13:30 - 14:00 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Tim Cales

Profiel

Mijn naam is Tim Cales en ik ben in 2010 afgestudeerd bij Technische Natuurkunde op de Fontys. Ik heb stage gelopen bij een akoestisch ingenieursbureau in Vught (M+P) dat zich specialiseert in band-wegdekgeluid en ben afgestudeerd bij het toenmalige LMS International in Leuven op  sound quality metrics voor de auto-industie. LMS is inmiddels onderdeel van Siemens en maakt software voor geluids-en trillingsanalyse. Na mijn afstuderen ben ik bij Wartsila in Drunen beland - een bedrijf dat voortstuwingssystemen voor grote schepen maakt. Daar ben ik in dienst als ontwerper van de schroefbladen. Daarnaast heb ik tussendoor een jaar als diagnostic engineer in de condition monitoring business gewerkt om slim onderhoud aan draaiende onderdelen als lagers en tandwielen mogelijk te maken middels het continue analyseren van trillingsdata. Graag vertel ik je meer over de veelzijdige baanperspectieven na een studie Technische Natuurkunde en de binding tussen het onderwijs en de praktijk.

Beschikbaar op:

Woensdag 14 december 13:00 - 13:30 uur
Woensdag 14 december 14:30 - 15:00 uur
Vrijdag 16 december 13:30 - 14:00 uur