Lyanca Van Rompay

Sfeerafbeelding Fontys

Mijn naam is Lyanca Van Rompay en ik studeer af aan de Fontys Academie voor Danseducatie.

Dans is voor mij een continu proces dat steeds in ontwikkeling is en mensen vanuit een ander perspectief naar onze wereld laat kijken. Ik wil als danser, dansdocent en dansmaker mijn kwaliteiten en expertise inzetten om een actieve bijdrage te leveren aan deze ontwikkelingen en op deze manier in te zetten op de kwaliteit van dans, zowel op danstechnisch vlak als op de beleving van dans. Dans is zoveel meer dan ‘het uitvoeren van, gericht naar de spiegel’. Het voelen, beleven, ervaren is minstens even belangrijk. Dans is voor mij een manier om jezelf te amuseren, plezier te hebben met anderen, te lachen, te ontdekken, te delen, etc. Als professional wil ik inspelen op deze interne, subjectieve beleving van dans om de waarde in ons leven en onze maatschappij die ik eraan geef te delen met anderen. 

Gedurende mijn opleiding heb ik een enorme drive gevoeld om heel veel uit het werkveld te halen en in die zin de dans- en cultuurwereld mee in handen te hebben. Een combinatie vinden van het doceren, creëren, organiseren, coördineren, voelen en delen van dans is wat ik wil bekomen in mijn toekomstige carrière. Ik wil mezelf zo breed mogelijk inzetten en een uitgebreid netwerk opbouwen. Binnen het werkveld ben ik reeds werkzaam als docent in de stijlen jazz, moderne dans, klassiek ballet, hip hop en improvisatie. Daarnaast school ik me regelmatig bij om nieuwe dansstijlen te ontdekken en te integreren in mijn lessen.

Ik ben in mijn afstudeerjaar reeds gestart met een tweede bacheloropleiding, namelijk Sport- en Cultuurmanagement, die ik na mijn afstuderen op Fontys zal verderzetten. Dit om meer kennis en ervaring op te doen in het cultureel ondernemen en organiseren van dans in de sport- en cultuurwereld.