Leonie Kappmeyer

Leonie Kappmeyer

"Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar ik ben voor de afgelopen vier jaar studie en voor alles wat ik heb geleerd. Ik kwam hier puur vanuit mijn liefde voor muziek, dans en theater en ben gegroeid tot een vakvrouw en kunstenares. Mijn docenten hebben me niet alleen een sterke techniek aangeleerd waarop ik steeds terug kan grijpen, maar ook de waarde van mijn vak bijgebracht.
Muziektheater heeft de kracht om de wereld vanuit een andere hoek te tonen en vorm te geven aan nieuwe ideeën.
Daarbij is het mijn doel om mensen door mijn interpretatie van tekst en muziek te raken, te inspireren en hoop te geven. En is dat niet wat we juist nu nodig hebben?
Ik kan niet wachten tot de theaters allemaal weer open gaan en ben vol vertrouwen dat kunst en cultuur na deze stille tijd juist op gaan bloeien. Mijn weg voert me nu naar Londen voor een éénjarige masterstudie aan de Royal Academy of Music. En daarna… Engeland, Nederland, Duitsland, wie weet? Tilburg zal in ieder geval altijd een bijzondere plek in mijn hart hebben."

Genomineerde Jacques de Leeuw Prijs 2021

Nominatie tekst:

Leonie Kappmeyer is één van de eerste Duitse studenten die gaat afstuderen aan de bachelor Muziektheater van de Academie voor Muziek- en Musicaltheater. 
Vanuit het Weense conservatorium werden we als opleiding getipt over haar en meteen bij de auditie werd duidelijk dat ze perfect paste binnen zowel muziektheater, muziektheater klassiek als musicaltheater. Uiteindelijk kwam ze terecht bij muziektheater. In korte tijd leerde Leonie prima Nederlands spreken en schrijven en ze volgde de hele opleiding gewoon samen met de andere studenten in het Nederlands.

Leonie heeft zich tijdens haar opleiding verder ontwikkeld tot een echt multitalent. Ze zingt moeiteloos musicalrepertoire maar even gemakkelijk popsongs, rock of klassieke liederen.  Ze speelt piano, viool en gitaar en kan ook nog goed dansen en acteren. Ze is bijzonder getalenteerd en werkt bovendien elke dag hard aan haar ontwikkeling. Ze spendeert elke vrije minuut aan het instuderen van aria’s en musicalsongs en begeleidt zichzelf daarbij op piano. Ze zingt accentloos in het Frans, Duits, Engels, Nederlands en Italiaans en haar coloraturen zijn prachtig in het Mozart, Verdi en Donizetti repertoire. Kortom: Leonie is een groot talent.

Buiten dit alles is Leonie ook een echte milieuactiviste en dit draagt ze naar alle kanten uit. Leonie wil graag haar talenten verder ontwikkelen binnen een master. Zij oriënteert zich nu om te studeren aan de Royal Academy of Londen of aan de Master van Fontys van waaruit zij lessen wil nemen bij docenten in  Duitsland, Engeland of Amerika.

Wij weten zeker dat Leonie alles in huis heeft om een grote muziektheater performer te worden.

Met gepaste trots presenteren wij aan u Leonie Kappmeyer.

 

Portretfilm Leonie

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.