Ricardo Braun

 Ricardo Braun

Tijdens het volgen van deze opleiding aan Rockacademie heb ik mij kunnen ontplooien tot een audio engineer en muziekproducer met veel kennis en expertise over het vak. Door de jaren heen heb ik mij kunnen verdiepen in de branches waar mijn ambities liggen, met goede ondersteuning van de docenten. Ik heb mijn business-ervaringen op kunnen doen met een stage bij een platenmaatschappij (V2 Records Benelux) en heb ik mijn kennis over audio engineering uit kunnen breiden via stages bij een opnamestudio (Wisseloord Studios) en een live audio bedrijf (Max Power Rent).

Het afstudeerjaar heeft mij gevormd tot waar ik nu ben. Een audio engineer en muziekproducer wiens kennis ligt bij hiphop-, pop- en r&b-muziek. Met mijn eigen bedrijf EXPOSE Culture maak ik opdrachten voor klanten die in deze genres werken. Voor hen maak ik producties, opnames, -stereo-mixen, stereo-masters (met Apple Digital Masters certificaat) en Dolby Atmos mixen. Ook maak ik microfoons voor klanten, waarvan de eerste lijn (TMX-1) binnenkort op de markt verschijnt. Ik ben naast audio engineer en muziekproducer ook grafisch ontwerper. Door mijn stage bij de platenmaatschappij heb ik ervaring op kunnen doen in het creƫren van content ten behoeve van de promotie van een muziekproduct.

Nu ben ik gereed om de markt te betreden. Ik geloof erin dat ik mijn werkzaamheden kan blijven verrichten en dat dit het beroep is wat ik zal blijven uitvoeren.