Academie voor Beeldende Vorming

Kesha Felipe

Haar persoonlijke ervaringen als zwarte vrouw, opgroeiend in een witte wereld en als student/ontwerper in een door witte, westerse mensen gedomineerde modewereld, zijn het vertrekpunt geweest voor haar afstudeerprestatie. In haar onderzoek toont Kesha haar persoonlijke ervaringen en overstijgt ze deze tegelijkertijd. Ze creëert vanuit dit gegeven een kunsteducatief platform, waarin ze op zoek is naar haar eigen zwarte manieren van storytelling in kunsteducatie (en laat zich hierbij onder andere door hip-hop inspireren) en naar hoe ze deze narratieven onder haar eigen voorwaarden (en niet het podium wat haar geboden wordt door de witte meerderheidscultuur, ze laat zich hierin inspireren door onder andere Beyoncé en Jay-Z)inzichtelijk kan maken voor de doelgroepen waarvoor ze dit platform creëert. Al onderzoekend, en vanuit haar achtergrond als modeontwerpster (AMFI) beschikt ze inmiddels over een interessant en relevant netwerk van kunstenaars, ontwerpers, dansers,die met haar meedenken over de inrichting van haar kunsteducatieve platform. Haar onderzoek en platform leiden tot kennis en inzichten die een noodzakelijke uitbreiding/aanvulling zijn van het kunsteducatieve discours en kennisgebied.