Academy of Music and Performing Arts

Rik van der Made

Als er een nieuw, jong, bijzonder talent aan de horizon verschijnt is het de taak en het voorrecht van een opleiding om de wegen te banen en om het succes te faciliteren.

Rik van der Made (21) is ) is vierdejaars jazzstudent aan onze Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Zijn master gaat hij volgen aan de “Royal Academy of Music” in Londen.

Vol overgave heeft Rik zich als jazzsaxofonist verdiept in de jazztradities en volhardend doorgezet tijdens de lock-downs. Door improvisatietechnieken, speelstijlen, technische vaardigheden en zijn brede muziekkennis te combineren weet hij zijn publiek en collega’s te inspireren.

Zo was Rik te horen in het Jong Metropole (2021) Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO 2019/2020) en op de vele podia in Nederland te vinden. Van North Sea Jazz, Jazz in Duketown tot Bimhuis, Lantarenvenster en PaRaDoX.

Het ultieme doel voor Rik is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de jazz en geïmproviseerde muziek. Rik ervaart dat hij zijn eigen muzikale ideeën het beste kan vertolken door te schrijven. Zijn talent voor het componeren van muziek blijft niet onopgemerkt.

Rik is in 2021 genomineerd en finalist van de “Conservatorium Talent Award” waar een van zijn composities gearrangeerd word voor- en begeleid word door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Ook is hij in 2022 finalist van de “Grachtenfestival Jazz Competition” waar hij met zijn eigen kwartet – Rik van der Made Group- eigen werk bracht. We gaan nog veel van hem horen.

Sfeerafbeelding Fontys

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.