Graduates | Alumni | Werkveld

Alumni en het werkveld
Een afgestudeerde student van Fontys Hogeschool voor de Kunsten is het werkveld van onze opleidingen. We blijven graag met hen in verbinding. De input van het werkveld is essentieel voor de innovatie van onze opleidingen. En een Leven Lang Ontwikkelen vraagt om na- en bijscholing die wij onze alumni graag bieden.
-
Digital stage graduates & alumni
We would like to introduce you to our graduates & alumni. Graduation work, reflection on their study time, expectations of the future, personal texts... you will get to know them a little bit. Should you want to get to know them better or should you have an assignment: each graduate & alumnus has their contact details on their personal page, so you can contact them directly.
-
Digital stage Academie voor Beeldende Vorming (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving)
2022
2021
2020
- Digital stage Academie voor Danseducatie (Docent Dans)
-
Indra Bulinckx
Hoi! Ik ben Indra, afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
Ik heb 4 jaar doorgebracht aan de Academie voor Danseducatie. Ik ben er ontwikkeld tot volwaardig dansdocent. Ik kijk met veel trots en liefde terug naar deze 4 jaren. Nu is het tijd om mijn eigen weg te vervolgen. Met al mijn, op FHK vergaarde, kennis stap ik het werkveld in en omarm ik de leerlingen die me op te wachten staan. Ik ben er helemaal klaar voor om hen passie, vrijheid en creativiteit te laten ontwikkelen. Het is namelijk nu ook mijn taak, als kersverse docent, om de nieuwe generatie kunstenaars te helpen ontwikkelen! -
Michelle Esmee Arkesteijn
In mijn danslessen vind ik het belangrijk om ook de mensen achter de dansers te leren kennen. Ik creëer hierin een veilige leeromgeving waarin iedere leerling zich gezien en gehoord voelt. In de les is er altijd een afwisseling tussen heel hard werken en af en toe even een grapje of even gezellig kletsen. Mijn visie hierin is dan ook: Waar plezier voorop staat word ook heel veel geleerd!
-
Digital stage Academie voor Muziekeducatie (Docent Muziek)
-
Digital stage Academie voor Theater (Docerend Theatermaker)
2022
2020
-
Anneloes van den Adel
Als docent theater in het voortgezet onderwijs verbind ik me middels humor en brutaliteit aan mijn leerlingen. Al mijn zintuigen staan wagenwijd open, zodat niemand ongezien of ongehoord blijft. Ik haal graag de kracht in iemand naar boven waarvan hij/zij/x zelf nog niet weet dat het zich ergens vanbinnen huisvest.
Als maker ben ik verbonden aan theaterduo Snoekbaars, waarmee ik muzikaal cabaret maak. Ik streef ernaar een goed verteld verhaal op de vloer te zetten dat mensen op een prettig-verwarrende manier meesleept naar een nieuw universum waar andere wetten gelden. Aansporen tot nadenken of activeren in een maatschappelijk debat is nooit mijn vertrekpunt voor het maken van theater, maar mag wel het neveneffect zijn. -
Annelore Van Eyken
Dit manifest vat in tien stelregels samen wie ik ben en wat voor theater ik wil maken:
1. Theater is een veilige plek om spannende dingen te doen: iedereen die op een manier deelneemt aan de voorstelling moet op een bepaald moment buikpijn hebben van ongemak.
2. Theater is groots. The bigger, the better. Oerideeën moeten gekoesterd worden, totdat het echt blijkt dat het niet uitvoerbaar is.
3. Theater gaat over mens zijn: het schone, het pijnlijke, het absurde van mens-zijn. Niets meer, maar zeker ook niets minder.
4. Op theater moet alles kunnen, daar is het theater voor. Er zijn voor mij geen heilige huisjes die niet gesloopt kunnen worden.
5. Theater mag alledaagsheid verbeelden zolang er op zoek gegaan wordt naar vervreemding en absurditeit.
6. Theater maak je samen: samenwerkingen zijn belangrijk. Iedereen hoort in zijn kracht te staan en naar waarde geschat en betaald te worden. Als er collectief gewerkt wordt, hoort dit aan het begin van het proces vastgelegd worden. In ieder proces zijn alle deelnemers evenwaardig en heeft iedereen inspraak. Als ik de regisseur ben, dan heb ik de eindbeslissing.
7. Ik wil theater maken met alle soorten doelgroepen, maar het product staat steeds voorop.
8. Op een moment tijdens de repetitie wordt er samen iets gedronken, liefst aan het einde en liefst blijven we lang plakken.
9. Kostuums komen niet uit de kast van de spelers en in ieder decor moet er minstens 1 voorwerp uit mijn eigen huis staan.
10. Iedereen die aan het proces deelneemt, moet goesting hebben. Zonder goesting, geen theater (behalve als je echt dringend geld nodig hebt, dan is dat ook een goede reden). -
Eline Vandenbroucke
Als journaliste en theatermaker wil ik verhalen vertellen die iets vertellen over de wereld waarin we leven. Ik geloof dat we niet kunnen zonder verhalen. Het is voor mij een eer om die te mogen aanhoren en door te vertellen, of het nu via video, audio of theater is. Tussen de acteurs en het publiek, tussen de kijker en de live-uitzending, tussen de oren van de luisteraar, dat is waar het gebeurt. Dat is waar ik wil zijn.
-
Digital stage Master Kunsteducatie
2020
-
Digital stage Art, Communication and Design (Vormgeving)
2020
-
Nevin Arabaci
Graduation work
-
Tiemen Anthonissen
Graduation work
-
Bram van den Dries
Graduation work
-
Maartje Dekkers
Graduation work
-
Lars van Tooren
Graduation work
-
Sterre de Jong
Graduation work
-
Sabine Kops
Graduation work
-
Pleun van Lier
Graduation work
- Digital stage Dance Academy
- Digital stage Music and Performing Arts
- Digital stage Rockacademie
-
Digital stage Muziektheater
- Digital stage Muziektheater Klassiek
- Digital stage Musicaltheater
-
Matthijs van der Meer
Hoe leuk is dit: van student naar docent tapdance aan FHK.
Mijn naam is Matthijs van der Meer. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de musicalacademie van Fontys. Toen ik vorige week het Zwijsenplein opliep, werd ik overvallen door flashbacks. De drive die onze klas had om beter te worden, de stress, de spierpijn, de vele schaterlachmomenten, producties, examens en ga zo maar door. Het weerzien met docenten van toen voelt alsof we nooit afscheid hebben genomen. Een voorrecht om deze professionals nu mijn collega's te mogen noemen.
Na een buitengewoon fijne studietijd in Tilburg heb ik in verschillende theaterproducties gestaan. Daarnaast ben ik actief als choreograaf, regisseur, redacteur tv, producent, schrijver en docent. Tevens ben ik co-founder van de vooropleiding Musical Master in Amsterdam, waarbij wij jonge talenten klaarstomen voor een vervolgopleiding zoals bijvoorbeeld Fontys. Binnen mijn tapdance class aan studenten van Fontys draag ik, naast de technische aspecten, mijn drive, passie en discipline over aan de 'sterren van de toekomst'. It feels good to be back!
Matthijs van der Meer (alumnus 2015)
september 2022 - Digital stage Circus and Performance Art
- Digital stage Master Architecture and Urbanism
-
Digital stage Master of Music
2022
-
Digital stage Master Performing Public Space
The Master Performing Public Space collaborates with its network on projects and initiatives on a regular basis, in order to stay an active and engaged partner in the relevant work field.
Follow this link to our projects.
2022
2021
2020