Mediatheek

De mediatheek

De Mediatheek van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) is zeker het bezoeken waard.
- Een locatie met een rijke geschiedenis, in ons prachtige historisch pand
- Met een unieke collectie.

De mediatheek is:
- een uitgebreide onderwijsvoorziening
- een mediacentrum
- én bibliotheek voor studenten, medewerkers en externe partners.

Een locatie waar alle (digitale) informatiebronnen voor studie aanwezig zijn. De mediatheek verzamelt, onderhoudt en levert informatie in fysieke en in digitale vorm ten behoeve van de het kunstenonderwijs. In samenspraak met de vakdocenten van de diverse opleidingen houden we dit aanbod up-to-date. Onze specialistische mediatheekmedewerkers ondersteunen studenten en docenten bij het zoeken naar informatie en het verwerken ervan.

We ondersteunen het onderwijs via

Hoogwaardige collectie

Een hoogwaardige collectie informatiedragers, zowel boeken als tijdschriften, ook in gedigitaliseerde vorm. De collectie bestaat uit: boeken, verslagen, tijdschriften, naslagwerken, scripties en project- en studiematerialen. Naast gedrukte informatie is er een collectie cd-roms, dvd’s en cd’s aanwezig. Ook op digitaal gebied hebbe we je van alles te bieden! Via de website van de mediatheek zijn diverse (inter)nationale databanken beschikbaar. Daarnaast hebben we eBooks, eVideo’s en eJournals.

Informatie en (AV)begeleiding

Een informatiebalie waar medewerkers je begeleiden bij het vinden van de juiste informatie
Computerwerkplekken, computers voor het bewerken van beeld en geluid, (kleuren)printers, scanners en apparatuur om video en geluid af te spelen. We hebben 18 pc’s voor algemene toepassingen, 2 catalogus pc’s en 2 videobewerkings pc’s.

Bij de AV-uitleenbalie kun je audiovisuele middelen lenen, zoals:
- beamers
- camera’s
- video- en audiosets
- muziekinstrumenten (studenten van de Rockacademie)

Daarnaast beschikken we over zaken voor videomontage, een kopieerset dvd-vhs-dv. Last but not least heeft FHK een eigen Av-specialist. Ook kun je terecht voor verkoop van readers, opleidingsspecifieke materialen en kantoorartikelen (dvd’s, cd-roms, inbindmaterialen, etc.).
Kopieer-, print- en scanfaciliteiten inclusief kleurenprinter, cd-branders, een inbindvoorziening en een snijapparaat zijn aanwezig.

Stiltewerkplekken en een projectruimte.

Een aantal ruimtes is te reserveren.

Openingstijden Mediatheek

- Maandag 08.45 - 20.00 uur
- Dinsdag 08.45 - 20.00 uur
- Woensdag 08.45 - 20.00 uur
- Donderdag 08.45 - 20.00 uur
- Vrijdag 08.45 - 17.00 uur