Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Creatief talent

Het ontwikkelen van creatief talent is core business voor Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK).
Voor jonge afgestudeerde kunstenaars is het van groot belang dat zij in gelegenheid gesteld worden hun talent aan het publiek te tonen en in die confrontatie te werken aan het verwerven van een plaats. Al enige jaren werkt Fontys Hogeschool voor de Kunsten mee aan projecten die de verbinding vormen tussen opleiding en werkveld. Deze projecten vormen een surplus op de opleiding.

Circo Circolo

Studenten van de opleiding Circus and Performance Art werkt samen met het circustheaterfestival Circo Circolo. Studenten geven workshops aan kinderen en treden op. Hiermee presenteren ze zich aan een breed publiek.

Get Out

De ruim honderd eindpresentaties van de verschillende opleidingen worden gebundeld gepresenteerd onder de noemer 'Get Out'. Met name het beroepenveld wordt uitgenodigd om naar deze presentatie te komen kijken, zodat ze kennis kunnen maken met de talenten van de studenten van FHK.

Talentweek / International Choreographers Week (ICW)

De talentweek van Tilburg Dansstad (waarin FHK een van de partners is) stimuleert in de Talentweek het interdisciplinair en vernieuwend werken door choreografen.