Fontys Dance Academy op tournee

Op 1 juni première in Parktheater Eindhoven

image7503656395284918895.jpg

Derdejaarsstudenten van Fontys Dance Academy dansen in een afwisselend programma van Danstheater tot Urban op donderdag 1 juni 2017. Dit is je ultieme kans om zeer talentvolle dansers te zien, voordat zij het werkveld in gaan.

Verschillende choreografieën
Tijdens deze avond maak je kennis met verschillende choreografieën waarin deze professionele dansers in opleiding schitteren. Hierin zul je de eigenheid van de academie ‘An extraordinary place for distinctive people’ zeker herkennen.

Geniet van Contemporary Urban en Dance Arts in Context
Je kunt van een bijzonder dansprogramma genieten, dat tot stand kwam binnen de projecten van hun opleiding aan Fontys Dance Academy. Je ziet de studenten met de uitstroomprofielen Contemporary Urban en Dance Arts in Context.

Tounee: Eindhoven - ‘s Hertogenbosch - Tilburg
Vlak voordat zij uitzwermen naar uitdagende stageplaatsen in het internationale werkveld, maken de derdejaarsstudenten een kleine tour met hun eindvoorstelling, die ook dit jaar start in het Parktheater. De tournee gaat vervolgens door naar Tilburg (9 en 10 juni De NWE Vorst) en ’s Hertogenbosch (15 juni Verkadefabriek).

Mix van stijlen: van danstheater tot urban
In de voorstelling zie je zes stukken in een mix van stijlen: van danstheater tot stukken met urban invloeden. De studenten laten zich van hun beste kant zien in het werk van bijzondere gastchoreografen zoals: Sara Wiktorowicz (USA/Nederland), Francesco Cordova Azuela (Mexico), Anton Lachky (Slovakije/België), Jens van Daele (Nederland), Cecilia Moisio (Finland/Nederland).

Choreografie van Ed Wubbe (Scapino Ballet)
Ook zie je de speciaal door Ed Wubbe (Scapino Ballet) gemaakte choreografie voor het Koningsconcert van 3 april jongstleden.

Dance Academy 3 in Parktheater
Donderdag 1 juni 20.30 uur