Inclusive Dance Event 23 mei 2017

 
Foto: Amat Bolsius Foto: Amat Bolsius

Uitnodiging! Inclusive Dance Event - 23 mei

Kom naar het Inclusive Dance Event over de toekomst van danscarrières en dansonderwijs op 23 mei. Georganiseerd door Fontys Dansacademie en partners als onderdeel van het internationale Erasmus+ project. Dit evenement markeert het slot van het project en de opmaat naar verdere ontwikkelingen, inclusief de lancering van de community inclusivedance.eu.

Deze interactieve dag is bedoeld voor docenten, studenten, werkveld partners en professionals binnen en buiten de kunsten, die geïnteresseerd zijn in het opzoeken en overschrijden van de grenzen van de dans en bewegingspraktijk.

Programma Inclusive Dance Event

Ontdek verschillende inclusieve perspectieven en toepassingen op dans en haar toekomst. Het interactieve evenement biedt lezingen en rondetafelgesprekken met onder andere dramaturg Guy Cools en dans entrepreneur Andrew Greenwood. Er zijn bewegingsworkshops in somatische praktijken, het werken met (publieke) ruimte en inclusie dans. In het onderdeel Dream Café wordt samengewerkt aan toekomstperspectieven. Deel jouw verhaal en vragen over de mogelijkheden van dans, in relatie tot jouw praktijk, en ontmoet andere deelnemers. Uiteraard is er ook tijd voor reflectie, ontspanning, eten en drinken.

Praktische informatie & registratie

Eten en drinken inbegrepen. Deelname is gratis, maar registratie is noodzakelijk: hier registreren.
Tijd: 9.00 - 17.30 uur.
Locatie: Factorium, Koningsplein 11A, 5038 WG Tilburg.
Dit evenement is Engelstalig.
Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, volg dan sommige delen via livestream.

Word ook lid van de community!  

www.inclusivedance.eu.
Een profiel aanmaken is eenvoudig & gratis
· content over dans en publieke ruimte, participatie en somatics en de relatie tot overdraagbare vaardigheden van een danser;

· aankondigingen van activiteiten;

· reageer, ga in dialoog en deel jouw eigen best practices, evenementen, kunst en kennis.

Over het project Inclusive: The transferable skills of the dance artist

Het project is gestart vanuit de wens om bij te dragen aan nieuwe perspectieven en praktijken van dans in diverse contexten binnen en buiten de kunst. De internationale samenwerking wordt gedragen door Fontys Dansacademie, Artesis Royal Conservatoire Antwerpen, Duncan Centre Praag, Dans Brabant / Tilburg Dansstad, Demos Antwerp en Parkinson Help vz.

Het projectonderzoek is gebaseerd op de thema's Re-designing Spaces, Re-Thinking Bodies en Somatics. De gekozen aanpak is inclusief; Inclusiviteit van lichaam en geest, sectoren, groepen met verschillende vaardigheden, (publieke) ruimte en cross over praktijken. De mogelijkheden van dans in andere contexten en/of sectoren en vice versa leiden tot; kennis van overdraagbare vaardigheden van dansers , (ver)nieuw(d)e (educatieve) praktijken, on- /offline delen en leren met digitale middelen, samen met een groeiende community rondom dit waardevolle onderwerp.