Sanne Rambags wint Conservatorium Talent Award

 
Sanne Rambags, student Zang aan Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA, voorheen Conservatorium) won op zaterdag 20 mei 2017 de zesde editie van de Conservatorium Talent Award in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Zij won van de acht mede-finalisten en sleepte daarmee een geldprijs van 5000 euro in de wacht.

Jazz in Duketown

Ook mag zij maandag 5 juni 2017 tijdens Jazz in Duketown optreden in de Willem Twee Concertzaal en wordt ondersteund in haar persoonlijke en muzikale ontwikkeling. Bovenien wil Late Summer Jazz Uden lhaar boeken en wordt Sanne uitgenodigd als gast bij een optreden van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. De Conservatorium Talent Award is een onderdeel van Jazz in Duketown, het jazzfestival in ‘s-Hertogenbosch dat van 2 t/m 5 juni plaatsvindt.

Vakjury

Volgens de vakjury is Sanne de terechte winnaar. 'Sanne heeft een formidabele stembeheersing en ze varieert schijnbaar moeiteloos van ritmische spoken word naar ijle melodielijnen.' De jury bestond uit Charlie Crooijmans (VPRO Vrije Geluiden), de bekende jazzmusicus Benjamin Herman, Frank van Berkel (programmeur), Martin Fondse (componist) en Coen de Jonge (Jazzrecensent). De muzikanten werden tijdens hun 25 minuten durende optreden beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie.