Mediatheek

Fotograaf: Jan van Ampting Fotograaf: Jan van Ampting

De mediatheek

De Mediatheek van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) is zeker het bezoeken waard:

 • Een locatie met een rijke geschiedenis, in ons prachtige historisch pand
 • Met een unieke collectie.

De mediatheek is:

 • een uitgebreide onderwijsvoorziening
 • een mediacentrum
 • én bibliotheek voor studenten, medewerkers en externe partners.
Een locatie waar alle (digitale) informatiebronnen voor studie aanwezig zijn. De mediatheek verzamelt, onderhoudt en levert informatie in fysieke en in digitale vorm ten behoeve van de het kunstenonderwijs. In samenspraak met de vakdocenten van de diverse opleidingen houden we dit aanbod up-to-date. Onze specialistische mediatheekmedewerkers ondersteunen studenten en docenten bij het zoeken naar informatie en het verwerken ervan.
Sfeerafbeelding Fontys

Openingstijden Mediatheek Kunsten

- Ma: 08.45 - 20.00 uur
- Di: 08.45 - 20.00 uur
- Wo: 08.45 - 20.00 uur
- Do: 08.45 - 18.00 uur
- Vr: 08.45 - 17.00 uur
Gesloten tijdens de vakanties

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

De mediatheek ondersteunt het onderwijs via:

Hoogwaardige collectie

Een hoogwaardige collectie informatiedragers, zowel boeken als tijdschriften, ook in gedigitaliseerde vorm. De collectie bestaat uit: boeken, verslagen, tijdschriften, naslagwerken, scripties en project- en studiematerialen. Naast gedrukte informatie is er een collectie cd-roms, dvd’s en cd’s aanwezig. Ook op digitaal gebied hebben we je van alles te bieden! Via de website van de mediatheek zijn diverse (inter)nationale databanken beschikbaar. Daarnaast hebben we eBooks, eVideo’s en eJournals.

Informatie en (AV)begeleiding

Een informatiebalie waar medewerkers je begeleiden bij het vinden van de juiste informatie Computerwerkplekken, computers voor het bewerken van beeld en geluid, (kleuren)printers, scanners en apparatuur om video en geluid af te spelen. We hebben 18 pc’s voor algemene toepassingen, 2 catalogus pc’s en 2 videobewerkings pc’s.

Bij de AV-uitleenbalie kun je audiovisuele middelen lenen, zoals:

 • beamers
 • camera’s
 • video- en audiosets
 • muziekinstrumenten (studenten van Rockacademie)
 • Daarnaast beschikt de Mediatheek van FHK over zaken voor videomontage, een kopieerset dvd-vhs-dv.
 • Last but not least heeft FHK een eigen Av-specialist.
 • Ook kun je terecht voor verkoop van readers, opleidingsspecifieke materialen en kantoorartikelen (dvd’s, cd-roms, inbindmaterialen, etc.). Kopieer-, print- en scanfaciliteiten inclusief kleurenprinter, cd-branders, een inbindvoorziening en een snijapparaat zijn aanwezig.

Stiltewerkplekken en projectruimte

Een aantal ruimtes is te reserveren.

Informatiespecialisten Mediatheek FHK: Joop Meuleman, Mark van Dun, Karin Wouters, Susanne de Ranitz en Lieke Balk Informatiespecialisten Mediatheek FHK: Joop Meuleman, Mark van Dun, Karin Wouters, Susanne de Ranitz en Lieke Balk
Informatiespecialisten Mediatheek FHK. Fotograaf: Lieselotte Pennings Informatiespecialisten Mediatheek FHK. Fotograaf: Lieselotte Pennings
Foto: Susanne de Ranitz Foto: Susanne de Ranitz