On your own account

Dutch Design Week 2018

Van zaterdag 20 tot zondag 28 oktober 2018 vindt de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven plaats. Ook deze 17e editie van de DDW is Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) vertegenwoordigd met een aantal projecten door studenten en alumni van Fontys Academy of Art, Communication and Design (Fontys ArtCoDe) uit Tilburg.

On your own account (Wall Street)

On your own account vindt plaats in Wall Street, recht tegenover het gemeentehuis in centrum Eindhoven. Het project gaat over positie en betekenis van cultuur in relatie tot persoonlijke waarden in de globaliserende wereld. Dit komt tot stand onder leiding van docent en designer Lucas Maassen samen met derdejaarsstudenten en exchange studenten van Fontys ArtCode.

Sfeerafbeelding Fontys

On Your Own Account’ is een designonderzoek naar de positie en betekenis van cultuur in relatie tot persoonlijke waarden in onze globaliserende wereld. Een initiatief van ontwerpers Lucas Maassen en Margriet Craens - en vindt plaats in het kader van de 17e Dutch Design Week.

Workshops

In de aanloop naar de designweek verzorgen Atelier NL (Nadine Sterk), Wandschappen (Ivo van den Baar), Belle Phromchanya en Lio de Bruin workshops. Deze worden bijgewoond door een gevarieerde groep van alumni (afgestudeerden) en derdejaarsstudenten van Fontys Academy of Art, Communication and Design (ArtCoDe). Ook uitwisselingsstudenten uit Portugal, Ierland, Zuid-Korea en Taiwan nemen deel aan deze workshops.

Wooden shoe

Tijdens dit proces ontwerpen de studenten en alumni intrigerende interventies vanuit hun persoonlijke, culturele of nationale achtergrond. Zo is de Nederlandse klomp -over de grens bekend als ‘wooden shoe’- door studenten opnieuw geïnterpreteerd aan de hand van een Zuid-Koreaans gezegde en architectonisch vormgegeven op karakteristiek Taiwanese wijze.

Water uit de Dommel, Aziatische namen en Assembled in Europe

Ook water uit de Eindhovense Dommel werd onderdeel van het onderzoek; een groep studenten onderzoekt of zij er een typisch Taiwanees aperitief van kunnen brouwen. Een deelnemer ontwerpt Aziatische namen voor haar Nederlandse medestudenten. Een ander stelt voor om bestaande marktbewegingen om te draaien met het project Assembled in Europe, geïnspireerd op het alomtegenwoordige Made in China-label.

Sfeerafbeelding Fontys

Tentoonstelling in Wall Street

Alle onderzoeksresultaten zijn tijdens Dutch Design Week 2018 te zien in een speciale overzichtstentoonstelling bij Wall Street. Ontwerpers en deelnemers zijn de hele week aanwezig voor meer tekst en uitleg bij hun werk, het project en de samenwerking.

Deadlines in Progress

Tegelijkertijd wordt in de entree gewerkt aan een serie experimentele publicaties bij het onderzoek: Deadlines In Progress. Elke dag verschijnt een handgemaakte uitgave in beperkte oplage. Alle 9 edities worden aan het eind van de week gebundeld in boekvorm.

On your own account

Wall Street l Stadhuisplein 6, 5611 EM Eindhoven l facebook.com/wallstreeteindhoven Dutch Design Week l 20 - 28 oktober 2018 Eindhoven l ddw.nl

Meer info

Deelnemers

Anne ten Hoeve, Nederland | Francisco Blanco, Portugal | Iris Seuren, Nederland | Jungwon Jang, Zuid-Korea | Min-Hsuan, Lee, Taiwan | Lieke van de Maas, Nederland | Olivier van Zummeren, Nederland | Rebecca O’Callaghan, Ierland | Wang, Ssu-ting, Taiwan | Sophie Kleuskens, Nederland | Sunghyun Park, Zuid-Korea | Tessa van der Heijden, Nederland | Wouter Traas, Nederland | Ye Kyu Shin, Zuid-Korea.