ArtCoDe

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

De studenten van de Fontys Academy of Art, Communication & Design studeren dit jaar af in zowel een tijd als omgeving waarin de grens tussen virtueel en fysiek vervaagt. Waar zij op een fysieke locatie doorgaans samenkwamen om ideeën uit te wisselen, werkt nu iedereen vanuit zijn eigen kamer en ontmoeten ze elkaar in een virtuele ruimte. 


Deze kamers vormen de basis van hun proces. Een omgeving die voor hen zo bekend is, maar die in deze context een nieuwe betekenis heeft gekregen. Ze vormen de blauwdruk van een samengestelde academie, waarin fysiek en virtueel fuseren. Het fictieve gebouw van deze academie is opgebouwd uit de letterlijke vormen en afmetingen van de kamers van de studenten. 

Gemaakt in deze individuele ruimtes zijn de eindwerken zeer persoonlijk en onderzoeken de studenten een grote variatie aan fascinaties en onderwerpen. Zo uiten ze hun ontluikende visie als ontwerpers en leggen ze een basis voor de toekomst. 
In deze expositie komt de samengestelde academie tot leven. De afstudeerders openen hun deuren en nodigen je uit om BINNENSKAMERS te treden. 

BINNENSKAMERS is van 6 tot 30 juli te bezoeken op het Stadsbalkon van de LocHal. De afstudeerders zijn van 6 tot 9 juli tussen 10.00 en 17.00 aanwezig om hun verhalen met jou te delen. Zie voor algemene openingstijden lochal.nl/openingstijden