Academie voor Danseducatie

Maaike Oldeboer

Maaike is in 2012 afgestudeerd aan de Bacheloropleiding Choreografie van Fontys Dance Academy en sindsdien werkzaam als choreograaf, dansdocent in diverse werkvelden én als ondernemer van haar dansschool Maaike’s Choreographies.

Met haar verfrissende houding en open blik is Maaike een eigentijdse docent die haar docent – en makerschap samenbrengt om mensen te raken en ze te laten ontdekken. Danstaal is voor Maaike een breed begrip, waarbij het voor haar vooral van belang is mensen hun eigen danstaal te laten ontdekken. Ze is daarbij in staat deze danstaal te koppelen aan een bredere persoonlijke ontwikkeling.

Maaike is als mens en docent bevlogen en energiek, ze werkt met inzet en overtuiging waarmee ze anderen als vanzelf inspireert en motiveert. Tegelijk is zij daarbij in staat de ‘ander’ te blijven zien, met respect voor andere meningen en is nieuwsgierig naar onbekende invalshoeken. Maaike is veelzijdig en inspirerend als mens, docent en dansmaker.

In het Voortgezet Onderwijs weet ze jongeren te inspireren en te motiveren op een geheel natuurlijke en authentieke wijze.
Haar lessen leiden tot betekenisvol onderwijs, hebben een mooie afwisseling in coachen en instrueren waarin Maaike de leerlingen ook de ruimte biedt om zich persoonlijk te kunnen ontwikkelen met aandacht voor eigen kwaliteiten en wensen.
Maaike probeert ook een inspirator en veranderaar te zijn binnen haar docententeam. Ze initieert gesprekken over relevante aspecten binnen het onderwijs die volgens haar aandacht behoeven en van waarde kunnen zijn voor de ontwikkeling van het kunstvak binnen het onderwijs.
In haar afstudeeronderzoek doet zij onderzoek naar het ‘beoordelen in het Voortgezet Onderwijs’, omdat ze niet overtuigd is van de noodzaak van het geven van cijfers en de rol die dat heeft op de motivatie van leerlingen. Met deskundigen en haar team wisselt ze hierover van gedachten en probeert op die manier een beweging in gang te zetten.

Maaike daagt zichzelf graag uit door steeds weer risico’s te nemen en te experimenteren en hiermee zichzelf op scherp te stellen. Maaike heeft zelfreflectie maar zeker ook zelfspot! Ze in staat zichzelf ter discussie te stellen. Ze staat open voor de wereld om haar heen en zal daardoor ook in de toekomst zichzelf blijven ontwikkelen.

Sfeerafbeelding Fontys