Academie voor Muziekeducatie

Merel Brusselers

Fontys Academie voor Muziekeducatie nomineert Merel Brusselers voor de Jacques de Leeuwprijs. Merel is het voorbeeld van iemand die ‘het verschil kan maken’. Ze is voor ons de belichaming van de muzikale inspirator die wij in gedachten hebben. Alles wat zij aanraakt krijgt een ‘gouden randje’. Ze is gedreven, enthousiast en straalt in de dingen die ze doet. Ze werkt op een positieve en inspirerende manier met anderen en geeft hen daarmee de ruimte en het vertrouwen om ook te stralen. Daarbij stelt ze hoge eisen aan zichzelf en gaat uitdagingen niet uit de weg. Ze heeft een sterke drive en het vermogen om haar dromen om te zetten in concrete stappen die ze al heeft ondernomen en nog gaat ondernemen

Merel is een prachtige zangeres met een bijzonder muzikaal talent die het experiment aangaat en die al haar muzikale mogelijkheden wil verkennen. Ze heeft een sterk eigen geluid.

Daarnaast is Merel een zeer actieve en sociale student. Ze is enorm betrokken bij de opleiding. Dit uit ze onder andere door actief te zijn als voorzitter van de Studentenraad en haar plaats in de Opleidingscommissie. Maar ook taken zoals het organiseren van concerten pakt Merel vol enthousiasme op. Merel geniet van het samenwerken met studenten, docenten en het werkveld. Ze is altijd geïnteresseerd in de ander en respectvol.

Merel is een dame met ‘visie’ die in staat is om deze ijzersterk te vertalen naar de praktijk. Ook haar profilering in haar examenjaar is gebouwd op een eigen visie die maatschappelijk zeer relevant is. Merel gaat een product ontwerpen voor zorgmedewerkers die in elke zorginstelling toegepast zou kunnen worden waardoor muziek toegankelijker voor hen gaat zijn om gedurende het zorgtraject als middel tot ontwikkeling in te zetten. Merel is een bron van inspiratie voor iedereen die met haar te maken krijgt.  

Sfeerafbeelding Fontys