Academie voor Muziekeducatie

Sil van den Hout

Het allermooiste compliment dat Sil van de docenten Muziekeducatie kan krijgen is dat wij hem graag als collega zouden willen hebben! Wij dragen hem dan ook met veel trots voor als genomineerde voor de Jacques de Leeuwprijs.

Gedurende zijn opleiding had Sil al snel zijn eigen route bepaald en wist hij ook hoe hij deze route uit moest stippelen. Hij ontwikkelde razendsnel zijn visie op kunstonderwijs en wist deze ook uit te dragen. Met zijn ondernemende houding en zijn artistieke talent heeft Sil zich tot een ultieme duizendpoot ontwikkeld die klaar is om het muziekeducatieve werkveld met veel gedrevenheid, lef en eigenheid te betreden.

Sil is een echte vakman en is continue bezig om zich te verdiepen. Vanuit zijn passie pakt hij zelfstandig zijn ontwikkelpunten aan. Hij wil het beste uit zichzelf halen en daarmee ook uit anderen. Met zijn zeer sterke onderzoekende houding weet Sil zijn competenties in te zetten om in uiteenlopende contexten anderen te inspireren. Hij is daarbij altijd opmerkzaam, nieuwsgierig, bedachtzaam en kritisch.

Niet alleen op het gebied van de muziekeducatie is hij een groots talent, maar ook als dirigent en zanger weet hij menigeen te raken.

Sil is een mooi mens. Hij is oprecht en verbindt zich op een hele natuurlijke manier met hele verschillende mensen. Hij geniet er zichtbaar van om samen met anderen doelen te bereiken.

De combinatie van deze talenten maakt dat hem een prachtige carrière te wachten staat.

Sfeerafbeelding Fontys