Rockacademie

Corné Kamminga

Als student Electronic Music Production aan de Rockacademie laat Corné al vanaf zijn eerste weken in de propedeuse een ongelofelijke daadkracht zien die - ook al helpt het hem enorm met zijn studie - vooral gericht is op zelfontplooiing. Zowel artistiek als zakelijk is hij leergierig en weet hij feedback van docenten en medestudenten om te zetten in persoonlijke groei. Dit heeft tijdens zijn bachelor opleiding geresulteerd in een fantastische ontwikkeling; van een beginnend producer, zoekend naar zijn eigen sound tot een volwassen artiest met een rijke kleur en een uitstekende technische kennis van zijn vak.

Ook voor zijn medestudenten staat Corné altijd klaar om mee te denken, feedback te geven of informatie te delen. Hij is eerlijk en open in zijn mening en accepteert dit ook van de mensen om hem heen. De meest kritische luisteraar blijft hij zelf en hij stopt veel tijd in het fine-tunen van zijn muziek. Die heeft daardoor een gelaagdheid die sonisch uitdagend is en de luisteraar prikkelt om steeds weer terug te komen om nog meer te ontdekken.

Zijn zelfkritische houding weerhoudt hem overigens niet van een behoorlijke productiviteit, en dat is best zeldzaam voor een solo artiest van zijn leeftijd. Dat is niet ongemerkt gebleven in de industrie; de eerste releases (als Corren Cavini) op toonaangevende labels in zijn genre zijn een feit en zijn fanbase groeit gestaag wat ook een positieve invloed heeft op zijn dj carrière. Het netwerk dat hij hiermee opbouwt cultiveert hij als een gedreven professional.

De grootste uitdaging voor Corné gaat dan ook het verder uitdiepen van zijn eigen sound zijn, het blijven zoeken naar het experiment. Waar de industrie vaak op zoek is naar werk dat aan bepaalde standaarden voldoet - in stijl en sound - is het voor Corné zaak om zich op dezelfde snelheid door te blijven ontwikkelen. Het winnen van de Jacques de Leeuwprijs zou een mooie stimulans kunnen zijn in deze richting.

Sfeerafbeelding Fontys