Nacht van de Kunsten

VRIJDAG 17 DECEMBER 2021 - Geannuleerd

Tijdens onze voorbereidingen op de organisatie van Nacht van de Kunsten (17 december 2021) zijn de coronamaatregelen aangescherpt. Hierdoor hebben we moeten besluiten om Nacht van de Kunsten te annuleren. Heel erg jammer want er ligt een prachtig programma voor een festival met meer dan 50 performances op 16 verschillende podia klaar.

Waarom?

Onder de huidige coronamaatregelen mogen culturele evenementen doorgaan maar met de nodige restricties. Dit betekent dat bezoekers een vaste plek innemen en na het optreden direct naar buiten moeten gaan. Een festival met expo’s en optredens op meerdere podia zoals de Nacht is niet mogelijk. De besmettingscijfers en het aantal ziekenhuis- en IC opnamen liegen er niet om. De kans dat de coronamaatregelen in december versoepeld worden is verwaarloosbaar. In overleg met het Corona Crisis Team (CCT) is daarom besloten om Nacht van de Kunsten te annuleren.

Komt er een alternatief?

Het voelt niet goed om Nacht van de Kunsten op een andere manier, al dan niet kleinschaliger, invulling te geven. Daarmee doen we geen recht aan onze doelstelling om de veelzijdigheid van Fontys Hogeschool voor de Kunsten te laten zien in een festivalsetting.

Volgend jaar

Wij bedanken iedereen die vol enthousiasme betrokken is geweest bij de organisatie van Nacht van de Kunsten 2021. Wij zetten onze teleurstelling om naar iets positiefs en focussen op een fantastische tiende editie van Nacht van de Kunsten in 2022. Ben jij er dan weer bij?

Mede namens team Nacht van de Kunsten: Roy Vinclair, Rhiannon Coolen en Lindy Baak

Sfeerafbeelding Fontys

Impressie van Nacht van de Kunsten

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

bld