Vorstelijk Landschap

'Beleef het Vorstelijk Landschap!'

Op 12, 13 en 14 oktober 2018 vindt nabij de korte waterloop ’Beleef het Vorstelijk Landschap!’’ in landschapspark Moerenburg-Koningshoeven plaats.

Deze culturele en artistieke beleving is een samenwerking tussen Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) en Gemeente Tilburg. Vorstelijk Landschap wordt georganiseerd door alumni van FHK met medewerking van studenten: een choreograaf, architecten, dansers, experience designer, designers, theatermakers, beeldend kunstenaars en educators.

Het doel is door co-creatie de stad Tilburg op een creatieve en artistieke wijze te verbinden met het Vorstelijk landschap (Koningshoeve- Moerenburg). Met o.a. theater- en dansvoorstellingen, design, virtual reality en de bouw van een 100% duurzaam paviljoen, worden verborgen verhalen uit het Vorstelijk landschap verteld.

Met o.a. theater-, dansvoorstellingen, design, virtual reality en de bouw van een 100% duurzaam paviljoen worden 'verborgen verhalen' uit het Vorstelijk Landschap verteld.

Daarnaast is er een kleine markt met lokale producten uit de omgeving. Ook worden er interessante lezingen  gegeven en zijn er muzikale optredens voor jong en oud! Café Zomerlust verzorgt een drankje.

Sfeerafbeelding Fontys

De data en tijden van “Beleef het Vorstelijk Landschap” zijn:

  • Vrijdag    12 oktober 2018:   15.00 - 17.30 uur
  • Zaterdag 13 oktober 2018:  12.00 - 16.30 uur
  • Zondag    14 oktober 2018:  12.00 - 16.30 uur

Paviljoen

Vanaf 15 september begint het architectencollectief genaamd ‘Collectief’ met hulp van Masterstudenten Architectuur van FHK aan de werkzaamheden en opbouw van het tijdelijke Paviljoen. Dit paviljoen wordt vervaardigd uit duurzame materialen zoals Leem en krijgt door middel van traditionele en historische bouwtechnieken gestalte in een 100% duurzaam en tijdelijk paviljoen. Het wordt teruggegeven aan de natuur en wordt zodoende een insectenhotel dat ook inheemse planten voortbrengt.

Locatie

Vorstelijk Landschap vindt plaats in de natuur, een exact adres is er daarom niet. Vorstelijk Landschap vindt plaats in de buurt van Cafe Zomerlust (Oisterwijksebaan 15 Tilburg) en achter de voetbalvelden van Were Di (Moerenburgseweg 6, Tilburg) op de locatie die hieronder aan de linkerkant staat aangegeven.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys