Optimale voorbereiding op jouw toekomst

Je hebt talent op het gebied van beeldende kunst, dans, muziek, theater of een combinatie daarvan en wilt je talenten verder ontwikkelen aan een kunstenopleiding. Natuurlijk is talent een vereiste, maar als professioneel kunstenaar heb je aan enkel talent niet genoeg. De toekomst van de kunstensector verandert snel. Dit vraagt om flexibiliteit van (aankomend) kunstprofessionals en brengt vragen met zich mee, zoals hoe jouw creatieve proces en product er in de toekomst uit gaan zien. Maar ook hoe mensen dan samenwerken en samen nieuwe kunst ontwikkelen. Deze ontwikkelingen vragen van jou een professionele basishouding, zodat je als kunstenaar of kunstdocent kunt bijdragen aan de snel veranderende wereld.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) wil je zo opleiden dat je goed kunt inspelen op de veranderingen en ontwikkelingen. Het vraagt om een andere manier van opleiden, zodat het onderwijs en het creatieve werkveld bijdragen aan de verandering van de wereld. FHK leidt bovendien haar studenten zo op, dat zij goed voorbereid zijn op deze veranderende toekomst.

Wat biedt FHK jou?

FHK biedt je een inspirerende leeromgeving, waarin je de kennis, houding en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om in deze snel veranderende wereld te kunnen slagen. De tijd van het opleiden voor alleen een beroep of ‘ambacht’ is voorbij. We leiden op voor life long learning en bieden je een breed spectrum aan, waarmee je goed bent voorbereid op je toekomst.

Je ontdekt en ontwikkelt niet alleen je talent bij FHK, maar je wordt je ook bewust van je (sociale) omgeving en de invloed die deze heeft op jouw werk. Je onderzoekt tijdens je studie bij FHK hoe je op artistiek en maatschappelijk gebied de verbinding aangaat (engagement). Kunst kan een bijdrage leveren om de wereld van morgen te onderzoeken en te maken en heeft daarom een grote maatschappelijke relevantie.

Wat vraagt FHK van jou?

Sta jij open staan voor verandering en wil je jouw talent ten volle ontwikkelen in een internationale leeromgeving? Heb je een open, onderzoekende houding naar andere (kunst)disciplines? Dan is studeren aan een van onze bachelor- of masteropleidingen wellicht iets voor jou! FHK wil je uitdagen en inspireren om jouw talent, ambities en persoonlijkheid verder te ontwikkelen!

Het onderwijs van FHK investeert in: