Storm Theaterfestival

Sfeerafbeelding Fontys

STORM Theaterfestival 2017

Ma 12 T/M vr 16 juni 2017
Aan het eind van elk studiejaar gonst de Academie voor Theater. Dan knettert het van alle kanten. Overal wordt bedacht, gemaakt en gespeeld. Van kleine stukjes tot avondvullende voorstellingen, alles komt samen in STORM Theaterfestival. Daar zien we hoe we ervoor staan.

STORM toont een dwarsdoorsnede van het potentieel aan docenten en makers dat op dit moment bij ons in huis is: voorstellingen van beginnende docent-makers die hiermee afstuderen, voorstellingen met studenten in de regie van hun docenten en allerlei presentaties en producties van studenten.

De berichten zijn goed. We krijgen opnieuw ander weer, een bries die de gordijnen doet bollen en de hersenpan schoon blaast. Kom maar kijken.

Peter Dictus
Studieleider Academie voor Theater

Educatie

Naast alle voorstellingen die op STORM 2017 geprogrammeerd staan, kent het theaterfestival van de Fontys Academie voor Theater ook een uitgebreid educatieprogramma. Elke ochtend, voordat de voorstellingen beginnen, kun je in en rondom Fontys Hogeschool voor de Kunsten inspirerende lezingen en workshops bezoeken. Deze zijn gratis toegankelijk, geschikt voor iedereen en verplicht voor studenten. Dit jaar staat het educatieprogramma geheel in het teken van ‘Het Verhaal’, met name in relatie tot Community Art. Hoe kom je tot inspiratie? Hoe maak je een verhaal eigen? Hoe doe je dit als je met bijzondere doelgroepen werkt?

Bezoek tijdens het educatieprogramma van STORM Theaterfestival 2017 bijvoorbeeld de lezing van Jasmina Ibrahimovic van Het Rotterdams Wijktheater of volg de workshop KAZI African Dance, waarin beweging op een bijzondere manier centraal staat. Daarnaast zijn er interessante verhalen te horen van zowel docenten als studenten. Kom erbij, doe mee, zie, voel, discussieer en laat je inspireren: van elkaar leren we het meest!