Cross-border retail in combinatie met leisure

Vacature: “Cross-border retail in combinatie met leisure”

Interesseer jij je voor de grensretail en leisure tussen Nederland en Duitsland? Voer je graag toegepast onderzoek in opdracht van het regionale bedrijfsleven? En ben jij die proactieve student die graag meedoet op de werkvloer? Dan zijn wij op zoek naar jou! (m/w/x)

Nederland is sterk afhankelijk van de handelsrelatie met Duitsland. In de Nederlandse grensregio’s aan de grens met Duitsland is dat heel zichtbaar in de retail: relatief veel winkels richten zich op klanten van over de grens. De grensregio draagt daarmee bij aan de sterke Nederlands-Duitse handelsrelatie. Toch benutten de cross-border bezoekers niet alle mogelijkheden uit de regio. Welke mogelijkheden tot promotie van combinatiebezoeken aan de euregio zijn er? Zijn er voorbeelden van regio’s of plaatsen die dit op een goede manier promoten? Wat zijn minder goede voorbeelden? Welke combinaties zijn er überhaupt mogelijk te maken?

Een interessante onderzoeksopdracht

Heb jij interesse om praktijkgericht onderzoek te verrichten naar food-trends en naar grensoverschrijdende retail in de euregio? Dan ben je bij het lectoraat ‘Cross-Border Business Development’ op de juiste plek. De voorlopige hoofdvraag die centraal staat in het onderzoek, is:

“Hoe zorgen we ervoor dat cross-border bezoekers meer uit hun bezoek aan de andere kant van de grens halen?’’

Studeer je International Marketing of International Fresh Business & Management en heb je interesse om op het thema grensoverschrijdend zakendoen onderzoek te doen? Stuur dan snel een motivatie en cv naar v.pijnenburg@fontys.nl (Fontys Venlo).

Meedoen op de werkvloer

Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverschrijdende business vraagstukken.

Fontys als werkgever geeft je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief op sleeptouw genomen om het team en de organisatie te leren kennen. Daarnaast brengt het werk bij Fontys Venlo je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Verder krijg je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Daarnaast krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een proactieve student met sterke communicatieve vaardigheden. Bij voorkeur iemand die ook de Duitse taal machtig is. Een nieuwsgierig talent dat beschikt over creatieve vaardigheden en wie bovendien goed in teamverband kan werken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.