Duurzaamheid en deelnamen aan INTERREG-projecten

Mijn naam is Iris Gerritzen en ik ben 21 jaar oud. Momenteel zit ik in mijn laatste semester van de opleiding European Studies bij Zuyd Hogeschool in Maastricht. Tijdens dit semester zal ik het Lectoraat Cross-Border Business Development team zo veel mogelijk proberen te ondersteunen en tegelijkertijd mijn onderzoek doen voor mijn bachelor scriptie over de duurzaamheid en de deelnamen aan de INTERREG-projecten.

Ik kijk er naar uit om de praktische kant van de Europese Unie te ontdekken en te zien hoe de samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse grens werkelijk verloopt, wat voor rol de Europese instellingen precies spelen en wat ze doen om de relaties tussen grensoverschrijdende regio’s te versterken.

Ik ga me tijdens mijn onderzoek specifiek focussen op de INTERREG-projecten en bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat meer bedrijven deelnemen aan de projecten en hoe we de projecten duurzamer kunnen maken. De INTERREG-projecten zijn opgezet door de Europese Unie en bedoeld om de regionale ontwikkeling te verbeteren op verschillende thema’s zoals innovatie.

Door middel van verschillende onderzoeksmethoden (zoals interviews, enquêtes en deskresearch) ga ik meer inzicht krijgen in de verschillende redenen waarom bedrijven in de euregio rijn-maas-noord niet meedoen aan de projecten en wat er bij INTERREG moet veranderen om ze te motiveren. Daarnaast wil ik inzicht krijgen in de duurzaamheid van de projecten en het dieper gelegen probleem dat daaronder ligt. Op basis van alle uitkomsten zal er een advies worden uitgebracht aan de euregio, het INTERREG-secretariaat en bedrijven. 

Als ik u van nut zou kunnen zijn of als u enige kennis of referenties heeft in het hierboven genoemde onderwerp, neem dan gerust contact met mij op.

Contact: Iris Gerritzen, i.gerritzen@fontys.nl, +31 8850 819 70.