Succesvol zakendoen over de grens

Vacature: "Succesvol zakendoen over de grens"

Interesseer jij je voor de handelsrelatie tussen Nederland en Duitsland? Voer je graag toegepast onderzoek in opdracht van het regionale bedrijfsleven? En ben jij die proactieve student die graag meedoet op de werkvloer? Dan zijn wij op zoek naar jou! (m/w/x)

Nederland is sterk afhankelijk van de handelsrelatie met Duitsland. In de Nederlandse grensregio’s aan de grens met Duitsland zijn relatief veel bedrijven over de grens actief. De grensregio draagt daarmee in grote mate bij aan die sterke Nederlands-Duitse handelsrelatie. De handel in goederen en diensten wordt bovendien steeds internationaler. Maar zijn Nederlandse bedrijven die over de grens actief zijn ook succesvoller dan bedrijven die ‘slechts’ landinwaarts zakendoen? En hoe meet je dat eigenlijk?

Een interessante onderzoeksopdracht
Heb jij interesse om praktijkgericht onderzoek te verrichten naar internationaal zakendoen in de grensregio? Dan ben je bij het lectoraat ‘Cross-Border Business Development’ op de juiste plek. De voorlopige hoofdvraag die centraal staat in het onderzoek, is:
“In hoeverre zijn Nederlandse bedrijven die over de grens actief zijn succesvoller dan bedrijven die alleen binnen Nederland zakendoen?’’
Studeer je International Marketing, International Business, International Fresh Business & Management, European Studies, Leisure & Tourism of Commerciële Economie en heb je interesse om op het thema grensoverschrijdend zakendoen onderzoek te doen? Stuur dan snel een motivatie en cv naar v.pijnenburg@fontys.nl (Fontys Venlo).

Meedoen op de werkvloer
Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverschrijdende business vraagstukken.

Fontys als werkgever geeft je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief op sleeptouw genomen om het team en de organisatie te leren kennen. Daarnaast brengt het werk bij Fontys Venlo je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Verder krijg je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Daarnaast krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?
We zijn op zoek naar een proactieve student met sterke communicatieve vaardigheden. Bij voorkeur iemand die ook de Duitse taal machtig is. Een nieuwsgierig talent dat beschikt over creatieve vaardigheden en wie bovendien goed in teamverband kan werken.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.