DENK GROTER DEBAT

Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, is op maandag 17 juni te gast in het Denk Groter Debat bij Fontys Lerarenopleiding Sittard. Het debat maakt onderdeel uit van de festiviteiten rondom het veertigjarig bestaan van de lerarenopleiding. Slob, zelf ooit leraar, gaat in gesprek met studenten en leraren uit het Limburgse onderwijs.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Arie Slob volgde de lerarenopleiding aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en aan de Hogeschool Holland in Diemen. Hierna studeerde hij nog een jaar geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als student hield Slob zich samen met anderen bezig met bijbelsmokkel naar communistisch Roemenië.

Na zijn studie werkte Slob lange tijd als leraar maatschappijleer, onder andere in Zwolle en Amersfoort. Zijn politieke carrière begon in 1993 in de gemeenteraad van Zwolle. Daarna volgde het lidmaatschap van de Tweede Kamer en het fractievoorzitterschap van de ChristenUnie. Slob werd op 26 oktober 2017 minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media in het kabinet-Rutte III.

Over het Denk Groter Debat
Denk Groter Debatten zijn ontmoetingen tussen studenten, medewerkers, alumni en werkveldrelaties van de verschillende Fontysopleidingen en toppers uit politiek, sport, cultuur en wetenschap. De debatten worden gepresenteerd door Marcel van Herpen en uitgezonden door Omroep Brabant.

Aanmelden voor het debat met Arie Slob kan vanaf half april. Relaties uit het werkveld krijgen vooraf een Save the date toegestuurd.

Datum: 17 juni 2019
Tijdstip: vanaf 15.00 uur
Locatie: Stadsschouwburg De Domijnen in Sittard
Kosten: gratis

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Volg ons ook op sociale media

#fontyssittard #wijzijnfontys© FONTYS LERARENOPLEIDING SITTARD

Fontys Lerarenopleiding Sittard is een kleinschalige hogeschool binnen het grote Fontys. Studenten leren elkaar snel kennen en voelen zich snel thuis bij onze opleiding. Ons gebouw beschikt over prima studiefaciliteiten en de docenten zijn makkelijk bereikbaar. We zien studenten al snel als aankomend collega en dat schept een speciale band. Niet voor niets is onze lerarenopleiding in Sittard al jaren de beste lerarenopleiding van Nederland. Lees meer.