DENK GROTER DEBAT

Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, is op maandag 17 juni te gast in het Denk Groter Debat bij Fontys Lerarenopleiding Sittard. Het debat maakt onderdeel uit van de festiviteiten rondom het veertigjarig bestaan van de lerarenopleiding. Rosenmöller gaat in gesprek met studenten en leraren uit het Limburgse onderwijs.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad en fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer, is op maandag 17 juni te gast in het Denk Groter Debat bij Fontys Lerarenopleiding Sittard (FLOS). Rosenmöller gaat onder meer met studenten van de lerarenopleiding en vertegenwoordigers van het werkveld in Limburg in gesprek over de toekomst van het leraarschap.

Het Denk Groter Debat wordt gehouden ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de lerarenopleiding in Sittard. Paul Rosenmöller neemt de plaats in van onderwijsminister Arie Slob, die aanvankelijk aan het debat zou deelnemen. De minister is vanwege verplichtingen elders verhinderd.

Paul Rosenmöller is vanaf 28 november 2013 voorzitter van de VO-raad, de belangenvereniging van vrijwel alle scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland. Daarvoor werkte hij als programmamaker en presentator voor de Interkerkelijke Omroep Nederland (IKON). Van 1989 tot 2003 was Rosenmöller lid en vanaf 1994 voorzitter van de fractie GroenLinks in de Tweede Kamer. Eerder werkte de voorzitter van de VO-raad als vakbondsbestuurder van vervoersbond FNV in de havens van Rotterdam en Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan, na vier jaar studie sociologie, als stuwer bij een havenbedrijf in Rotterdam.

VO-raad
De VO-raad bevordert de kwaliteit en ontwikkeling van het voortgezet onderwijs in Nederland. De raad voert daarvoor onder andere overleg met de overheid, het bedrijfsleven en verschillende maatschappelijke organisaties.

Het Denk Groter Debat op 17 juni vindt plaats in de grote zaal van schouwburg De Domijnen (gelegen naast het Fontysgebouw) in Sittard en begint om 16.00 uur. Studenten van Fontys Lerarenopleiding Sittard hoeven zich niet aan te melden voor het debat. Andere belangstellenden kunnen zich binnenkort inschrijven via deze site.

Over het Denk Groter Debat
Denk Groter Debatten zijn ontmoetingen tussen studenten, medewerkers, alumni en werkveldrelaties van de verschillende Fontysopleidingen en toppers uit politiek, sport, cultuur en wetenschap. De debatten worden gepresenteerd door Marcel van Herpen en uitgezonden door Omroep Brabant.

Datum: 17 juni 2019
Tijdstip: vanaf 16.00 uur
Locatie: Stadsschouwburg De Domijnen in Sittard
Kosten: gratis

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Volg ons ook op sociale media

#fontyssittard #wijzijnfontys© FONTYS LERARENOPLEIDING SITTARD

Fontys Lerarenopleiding Sittard is een kleinschalige hogeschool binnen het grote Fontys. Studenten leren elkaar snel kennen en voelen zich snel thuis bij onze opleiding. Ons gebouw beschikt over prima studiefaciliteiten en de docenten zijn makkelijk bereikbaar. We zien studenten al snel als aankomend collega en dat schept een speciale band. Niet voor niets is onze lerarenopleiding in Sittard al jaren de beste lerarenopleiding van Nederland. Lees meer.