LEZINGEN

Iedere maand organiseert een van onze opleidingen een lezing, die gratis toegankelijk is voor studenten, (oud)-medewerkers, alumni en onderwijsprofessionals.

Bekijk hieronder het programma.

An introduction to gamification in
the English classroom

Voor docenten die geen uitdaging uit de weg gaan.

Inhoud
In deze inspirerende cursus krijg je een praktische introductie tot de fascinerende wereld van gamification en game-based learning. Je gaat aan de hand van voorbeelden ontdekken wat de mogelijkheden zijn en hoe je snel en gemakkelijk gamification toevoegt aan je eigen lessen. Gamification is de ultieme pedagogische tool om je vakdidactiek zoveel leuker te maken. Ga jij de uitdaging aan?

Veel mensen worden afgeschrikt door de naam, gamification, alsof elke les een spelletje moet zijn, of alsof je moet kunnen programmeren om het te gebruiken. Gelukkig is niets minder waar! Gamification gebruikt technieken uit spelletjes om de leerlingen intrinsiek te motiveren voor je vak. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan beloningen bij goed gedrag, een scorebord voor complimenten, of een online quest als leesactiviteit. Zoals je ziet, is technologie of kennis van video games niet vereist. Ze zijn enkel onze bron van inspiratie.

In deze cursus ga je aan de hand van voorbeelden en een uitgebreide brainstorm zelf ontdekken hoe jij je lessen wil voorzien van een vleugje gamification. Hierbij word je begeleid door de docent en door je medecursisten. Uiteindelijk ga je naar huis met een frisse blik en een arsenaal aan nieuwe ideeën.

Omschrijving doelen
In deze module staan twee onderwerpen centraal:

1. Wat is gamification en hoe kan je speltechnieken gebruiken om je leerlingen meer te motiveren?
·   Veelvoorkomende technieken
·   Concrete tips om ze toe te passen

2. Wat is game-based learning en welke spelvormen hebben didactische waarde in de klas?
·   Een scala aan mogelijkheden en voorbeelden
·   De waarde van verhalen in de klas, en hoe ze interactief te maken
En je zal leren hoe deze technieken meteen toe te passen op jouw eigen lessen, onder begeleiding van een creatieve en motiverende docent.

De voertaal van de lezing is in het Engels, maar laat dit jullie niet afschrikken!

Donderdag 26 september
van 15.30 tot 16.30 uur in lokaal 0.04

Volg ons ook op sociale media

#fontyssittard #wijzijnfontys