Onderzoeksteam

Het lectoraat heeft een kenniskring. Hierin participeren lerarenopleiders en/of leraren in het voortgezet onderwijs die actief betrokken zijn bij de uitvoering en/of begeleiding van praktijk(gericht)onderzoek.

·         De ‘Binnenkring’ bestaat uit een aantal instituutsopleiders: Ella Ait-Zaouit, Dave van Breukelen, Meity Feher, Frans Hermans, Hanneke Theelen en Jimmy van Rijt. De leden van de Binnenkring zijn, naast de uitvoering van eigen onderzoek, actief betrokken bij de begeleiding van afstudeeronderzoeken van bachelor- en masterstudenten, bij de professionalisering van studenten en medewerkers m.b.t. onderzoeksvaardigheden en bij curriculumontwikkeling op dit terrein.

·         De ‘Buitenkring’ bestaat uit leraren in het voortgezet onderwijs en is via het samenwerkingsverband Academische Opleidingsschool Limburg (AOSL) ingebed in het werkveld. Alle leden zijn op de eigen school betrokken bij de coördinatie, begeleiding en/of uitvoering van eigen praktijkonderzoek of dat van (aanstaande) leraren. De leden zijn: Sonja Heynsdijk (Beroepscollege Parkstad Limburg), Bert Elands (Bernardinus College), Janneke Sanders (Blariacum College), Maartje Janssen (BC Broekhin), Charlemagne College (Harry Curfs), Connect College (Jos Houben), DaCapo College (Rico Verkerke), LVO Maastricht (Gerlach van Wersch), LVO Parkstad (Marcel Schoenmakers), LVO Weert (Pieter Janssen), Sophianum College (Fernao Prince), Trevianum College (Hans Hotterbeekx/Sanne Verhoef/ Jan Geurts), Sintermeerten College (Paul Roosjen), SG St. Ursula (vacature).

In maandelijkse bijeenkomsten van de kenniskringen wordt aandacht besteed aan afstemming en coördinatie van (begeleiding van) onderzoek van leraren in opleiding, intervisie van lopend onderzoek door leden van de binnen- en buitenkring en aan relevant onderzoek van derden. Hierbij wordt actief samengewerkt met de Universiteit Maastricht (TIER) en de Open Universiteit (Welteninstituut).