Aanmelden

Regel je inschrijving op tijd

Meld je uiterlijk 1 mei aan.

  • Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:
  • Klik op de button ‘inloggen met DigiD’.
  • Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.
  • Bevestig altijd je gegevens.
  • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Kies voor ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ en volg de stappen. Na je bevestiging ontvang je per e-mail een bericht van Studielink.
  • Ga regelmatig naar je ‘Mijn Studielink pagina’ en check je ‘Mijn To Do lijst’

2. Doe de Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat jij op de juiste plek komt te zitten. Daarnaast kunnen we dan bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak.

3. Regel je machtiging voor betalen collegegeld

Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld. Je vindt de digitale machtiging in 'Mijn Studielink pagina' bij je ‘Mijn To Do lijst’. Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via Studielink. De eerste incasso vindt plaats op of rond 13 september. Kijk voor een indicatie van je collegegeld op de collegegeldmeter.

Aanmeldbericht van Fontys

Nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan in Studielink, wordt dit verzoek automatisch doorgegeven aan Fontys Hogescholen. Vanaf februari ontvang je van ons een welkomstmail met meer informatie over wat je moet doen om je inschrijving compleet te maken.

In veel gevallen verifieert Studielink automatisch jouw persoonsgegevens (GBA) en diploma's van de genoten vooropleiding. Mocht dit niet het geval zijn (je ontvangt hiervan een melding van Studielink), dan hebben wij onderstaande inschrijfdocumenten nog van je nodig om de inschrijving te kunnen voltooien:

- een gewaarmerkte* kopie van het diploma van je vooropleiding;
- een gewaarmerkte* kopie van de cijferlijst van je vooropleiding;
- een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs.

* Dit is een kopie van het originele document, voorzien van een waarmerkstempel door een officiële instantie, zoals een onderwijsinstelling. Let op dat je ook het originele document meeneemt.

Je kunt de documenten toesturen naar onderstaand adres:

Fontys Lerarenopleiding Tilburg
Cluster Inschrijvingen
Antwoordnummer 454
5000 VB Tilburg

Krijg je collegegeld terugbetaald als je stopt met je studie?

Gedeeltelijke terugbetaling van collegegeld is alleen mogelijk als je je uitschrijft via Studielink. Als student kun je je op elk moment uitschrijven. Klik hier voor meer informatie. Voor de maanden waarin je niet meer ingeschreven staat ben je geen wettelijk collegegeld meer verschuldigd en vindt zonodig restitutie plaats van het teveel betaalde collegegeld. Als je je uitschrijft in juli of augustus krijg je geen restitutie, behalve bij overlijden van de student of wanneer de directeur expliciet toestemming verleent voor restitutie. Voor meer informatie over uitschrijven en restitutie, zie Inschrijfvoorwaarden Fontys.

Let op:
Als je instellingscollegegeld (i.p.v. wettelijk collegegeld) hebt betaald, dan heb je géén recht op restitutie, behalve bij afstuderen of overlijden van de student of als de directeur anders beslist.