Aanmelden

Ga naar Studielink en klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

 • Bevestig altijd je gegevens.
 • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Hierbij geef je aan welke opleiding je wilt gaan volgen en wanneer je wilt starten.

Raadpleeg regelmatig je berichten in je Studielink dashboard.

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

Aanmeldbericht van Fontys

Nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan in Studielink, wordt dit verzoek automatisch doorgegeven aan Fontys Hogescholen. Vanaf februari ontvang je van ons een welkomstmail met meer informatie over wat je moet doen om je inschrijving compleet te maken.

In veel gevallen verifieert Studielink automatisch jouw persoonsgegevens (GBA) en diploma's van de genoten vooropleiding. Mocht dit niet het geval zijn (je ontvangt hiervan een melding van Studielink), dan hebben wij onderstaande inschrijfdocumenten nog van je nodig om de inschrijving te kunnen voltooien:

- een gewaarmerkte* kopie van het diploma van je vooropleiding;
- een gewaarmerkte* kopie van de cijferlijst van je vooropleiding;
- een kopie van je paspoort of identiteitsbewijs.

* Dit is een kopie van het originele document, voorzien van een waarmerkstempel door een officiële instantie, zoals een onderwijsinstelling. Let op dat je ook het originele document meeneemt.

Je kunt de documenten toesturen naar onderstaand adres:

Fontys Lerarenopleiding Tilburg
Cluster Inschrijvingen
Antwoordnummer 454
5000 VB Tilburg

Krijg je collegegeld terugbetaald als je stopt met je studie?

Gedeeltelijke terugbetaling van collegegeld is alleen mogelijk als je je uitschrijft via Studielink. Als student kun je je op elk moment uitschrijven. Klik hier voor meer informatie. Voor de maanden waarin je niet meer ingeschreven staat ben je geen wettelijk collegegeld meer verschuldigd en vindt zonodig restitutie plaats van het teveel betaalde collegegeld. Als je je uitschrijft in juli of augustus krijg je geen restitutie, behalve bij overlijden van de student of wanneer de directeur expliciet toestemming verleent voor restitutie. Voor meer informatie over uitschrijven en restitutie, zie Inschrijfvoorwaarden Fontys.

Let op:
Als je instellingscollegegeld (i.p.v. wettelijk collegegeld) hebt betaald, dan heb je géén recht op restitutie, behalve bij afstuderen of overlijden van de student of als de directeur anders beslist.

 • Met je bachelor deeltijdstudie starten in februari

  Bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg kun je nu ook per 1 februari instromen. Lees hieronder voor wie dat geschikt is.

  Instromen in februari is mogelijk. Het is echter niet voor iedereen geschikt. Omdat je aansluit bij een bestaande groep vraagt het oppakken van de onderwijsactiviteiten iets van jouw voorkennis en ervaring. Een hbo-vooropleiding en ervaring in het onderwijs maken dat gemakkelijker. Neem contact op met de deeltijd- of intakecoördinator om te bespreken of instomen in februari voor jou een goede optie is.  

  Inschrijven doe je via Studielink voor de maand februari. Hierna ontvang je van ons een e-mail met instructies om je inschrijving in orde te maken. De opleiding start voor jou dan in de week van 6 februari.

  Heb je vragen? Neem contact met ons op via telefoon 08850 74288 of e-mail naar studentzakenflot@fontys.nl.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Heb je vragen?

  Neem contact met ons op.

  08850 74288
  studentzakenflot@fontys.nl