Diversiteitsbewuste communicatie

Sfeerafbeelding Fontys

Mohammed, Bart, Lotte-Sophie, Shannah (en hun ouders..)

Op 24 september 2018 heeft een succesvolle workshop en gastcollege plaatsgevonden over diversiteitsbewuste communicatie in het onderwijs.

Nederland wordt steeds kleurrijker. Leraren hebben elke dag te maken met leerlingen met zeer uiteenlopende achtergronden. Volgens Dr. Edwin Hoffman hoeven docenten géén cultureel antropoloog te zijn om met al die verschillen om te gaan. “Niet culturen, maar mensen ontmoeten elkaar” is zijn devies. Zijn ‘TOPOI-model’ biedt handvaten voor het opsporen en oplossen van misverstanden in élk gesprek en élke vorm van communicatie.

Op 24 september 2018 is Dr. Edwin Hoffman op uitnodiging van het lectoraat Talendidactiek/Meertaligheid naar Tilburg gekomen. Hij heeft een gastcollege verzorgd waar alle studenten in het educatieve domein van Fontys – DNP, FHKE, FLOS, FLOT, OSO, PTH en Pedagogiek – welkom waren. Hij heeft zijn verhaal in een aparte sessie gepresenteerd voor opleiders en is met hen in gesprek gegaan over de mogelijke betekenis van zijn boodschap en het TOPOI-model voor de opleiding van leraren.

Dr. Edwin Hoffman is zelfstandig adviseur en werkzaam bij de Alpen-Adria-Universität te Klagenfurt. Meer informatie en een aantal van zijn publicaties vind je hier.

Hieronder vind je een sfeerimpressie van de dag.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys