Eindhoven 2030 innovatie project

Games en gamification voor het mvt-onderwijs

In het kader vanEindhoven2030 en TILA (tilaproject.eu), zijn verschillende interactieve educatieve games voor het middelbare onderwijs ontwikkeld in OpenSim, een veilige 3D virtuele wereld, zeer geschikt voor het onderwijs.

12 leerlingen van het Pleincollege in Nuenen en the Ashcombe School in Engeland die Duits leren, hebben deze games met elkaar gespeeld. Leerlingen moesten in kleine groepen quizzes over de Duitse taal en cultuur met elkaar oplossen en allerlei game activiteiten verrichten die samenwerking vereisten. In de games hebben de leerlingen via voice en chat in het Duits (als Lingua Franca) gecommuniceerd. Leerlingen op beide scholen en de docenten waren razend enthousiast over de ervaring. De techniek heeft ook voortreffelijk gewerkt!

Er wordt verder onderzoek verricht naar de impact van games, gamification en telecollaboratie (online interculturele samenwerking) op motivatie. Hiervoor zijn enquêtes en interviews gebruikt.. Ook wordt er kwalitatief onderzoek verricht naar de interactie tijdens het gamen.

Korte impressie over de game: