Stages

Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT) is met 18 bacheloropleidingen tot leraar vo/bve en 14 masteropleidingen leraar VHO de grootste lerarenopleider van Nederland. Jaarlijks lopen ongeveer 2800 studenten bij ca. 325 scholen in Zuid-Nederland stage. Deze studenten worden vanuit Fontys begeleid door ruim 75 instituutsopleiders (IO's) en vanuit de scholen door nog meer schoolopleiders (SO's) en werkplekbegeleiders (WPB's).

“De praktijk is uitgangspunt in het leren” is één van de vijf pijlers van Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT). FLOT leidt, als beroepsopleiding, leraren op voor een specifieke context. Het is daarmee vanzelfsprekend dat deze context een centrale plaats in de opleiding van de student inneemt.

In de visie van FLOT verdient iedere student persoonlijke aandacht en begeleiding. Een goede organisatie rondom de stage is daarom erg belangrijk.

Wilt u meer informatie, neemt u contact op met ons Bedrijfsbureau stagezaken. Zij staan u graag te woord.

 • Werving stagiair(e)s
  Fontys Lerarenopleiding Tilburg is verenigd in het ROS (Regionaal Overleg Stage), waarin zeven Fontysinstituten samenwerken voor de organisatie en planning van stage.

  Aan de rechterzijde kunt u de nieuwe ROS-folder downloaden. Hierin vindt u alle stageperiodes voor het studiejaar 2017-2018 en de contactgegevens per instituut. Als u een deelnemende stageschool bent, dan hebt u van uw Fontysinstituut een wervingsformulier ontvangen, waarop u uw stageplaatsen kunt aangeven. Deze aangeboden stageplaatsen zetten wij in het StageAanmeldSysteem (SAS+). U kunt uw stageplaatsen ook zelf in SAS+ zetten.

  Hebt u nog niks ontvangen? Of hebt u nog geen ervaring met het werven van stagiairs en wilt u graag meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

  ROS folder 2017-2018

  Download

  Contact

  Bedrijfsbureau stagezaken

 • Contact

  Het bedrijfsbureau stagezaken is het aanspreekpunt voor studenten, stagescholen en Fontyscontactdocenten, als het gaat om stageorganisatie en -vragen.

  Openingstijden

  Dag Tijd
  Maandag 08.30-17.00 uur
  Dinsdag 08.30-17.00 uur
  Woensdag 08.30-17.00 uur
  Donderdag 08.30-17.00 uur
  Vrijdag 08.30-16.30 uur

  Contactgegevens

  Telefoon 08850 74299
  E-mail stagezakenflot@fontys.nl
  Kamer D1.13
  Postvak B1.01

  Chantall van Rijswijk (stagecoördinator)
  Geertje Dimjati (stagecoördinator)
  Jolanda Mutsaers (administratief medewerker)
  Petra van Dongen (administratief medewerker)

  Bezoekadres

  Prof. Goossenslaan 1-01 Postbus 90903
  5022 DM Tilburg 5000 GD Tilburg